avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere extras carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere extras carte funciara

Vreau sa ma ajutati cu o informatie : am dobandit printr-un antecontract de vanzare-cumparare o suprafata de teren (1 ha) prin reconstituirea de propietate asupra terenurilor conform unui process verbal de punere in posesie in aprilie 2006 eliberat de primaria comunei unde detin terenul si este un imobil neintabulat. Restul suprafetei (4 ha) apartine altor 4 persoane. Antencontractul s-a incheiat sub conditia rezolutorie a regasirii suprafetei ce face obiectul antecontractului in lotul ce imi revine mie din cele 5 ha in urma partajului inchieat cu ceilalti 4 copropietari. Eu ma oblig ca la momentul eliberarii Titlui de propietate, intabulare si obtinerea certificatului fiscal sa procedez la perfectarea actului authentic de vanzare cumparare.
Vreau sa va intreb daca eu acum, in urma acestui precontract pot sa obtin extrasul de carte funciara pentru acest teren ?
Pana in acest moment s-a obtinut Titlu de propietate, dar nu s-a facut succesiunea si partajul pentru ca ceilalti mostenitori nu doresc acest partaj.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tina8888 , utilizator 12:56, 27 Martie 2014
Codul Civil. Noul Cod Civil republicat 2011. Legea 287/2009 privind Codul civil
Consultarea registrelor publice Art. 24
Orice persoana, chiar fara a justifica un interes, poate, in conditiile legii, sa consulte registrele publice privitoare la un drept, act, fapt sau o anumita situatie juridica si sa obtina extrase sau copii certificate de pe acestea.
adica, chiar daca nu am procura decat de la unul dintre mostenitori (cel cu care am semnat antecontractul) din cei 5 pot sa scot fara probleme extrasul de carte funciara ? acesti mostenitori, care nu au facut si nu vor sa faca partajul, mai tarziu nu vor emite pretentii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare pamant arabil Viziru Viziru Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o doamna care detinea o cota de 1 ha din cele 5 mostenite de familia sa. In antecontract se specifica ca se ... (vezi toată discuția)
Vinzare teren aledical aledical am un teren pe care sintem 4 proprietari eu am facut un antecontract pe jumatate din suprafatia de teren partea mea si a sorei mele care ma imputernicit sa ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)