avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare pamant arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare pamant arabil

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o doamna care detinea o cota de 1 ha din cele 5 mostenite de familia sa. In antecontract se specifica ca se incheie sub conditia rezolutorie a regasirii suprafetei ce face obiectul antecontractului in lotul ce-i revine vanzatoarei promitentei in urma partajului incheiat cu ceilalti coprietari. In urma acestui antecontract am scos extrasul de carte funciara pe acel hectar. Acum am surpriza ca cei 5 mostenitori au vandut cele 5 ha, dar cand notarul a solicitat extrasul de carte funciara, bineinteles ca tranzactia nu s-a mai putu face. Acum eu ca sa intru legal in posesia hectarului meu ce trebuie sa fac ? Sa dau in judecata pe promitenta vanzatoare din antecontract sau pe cei toti 5 mostenitori ? Mentionez ca mostenitorii nu au facut partajul si au vandut fara scoaterea din indiviziune argumentand ca acel ha pentru care eu am scos extrasul de carte funciara este mostenirea verbala a tatalui mostenitorilor pentru unul dintre frati. Din pacate nu sunt familiarizat cu detalii cu specific juridic si va rog din suflet sa ma ajutati. Multumesc
Daca nu ati notat antecontractul, daca nu s-a partajat, slabe sanse. Trebuie vazut cate penalitati etc.
Speţa dumneavoastră, într-un limbaj extrem de accesibil, sună cam aşa:

doamna în cauză, aflînd ea că ar exista un urs în pădure, s-a angajat să vă vîndă blana ursului dacă şi numai dacă v-a putea să-l jupoaie pe Martinică.

Nu a putut. Deci, ioc blană.

Tot ce puteţi face este să-i cereţi banii înapoi şi, eventual, niscai despăgubiri pentru deranj.
multumesc pentru raspuns
Aveti la indemana doua modalitati de rezolvare a situatiei:
1- amiabil intre dvs si vanzatoare sau prin intermediul unui mediator, pentru a va recupera banii.
2- daca antecontractul s-a facut la notar, puteti deschide actiune in justitie, solicitand si saune.
multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Obtinere extras carte funciara Tina8888 Tina8888 Vreau sa ma ajutati cu o informatie : am dobandit printr-un antecontract de vanzare-cumparare o suprafata de teren (1 ha) prin reconstituirea de propietate ... (vezi toată discuția)
Vvanzare padure kunanca kunanca Buna ziua. Dorim sa vindem 4 ha padure judetul Prahova. Este obligatorie intabularea inaintea vanzarii? (vezi toată discuția)
Drept de proprietare si cale de a avea titlu de proprietate Kurlz91 Kurlz91 este pamint si padure de pe stramos care a fost dat la tatal si familie , unde a dat pamintul pe titlu comun la copii si padurea nu a fost recuperata... cum as ... (vezi toată discuția)