Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o doamna care detinea o cota de 1 ha din cele 5 mostenite de familia sa. In antecontract se specifica ca se incheie sub conditia rezolutorie a regasirii suprafetei ce face obiectul antecontractului in lotul ce-i revine vanzatoarei promitentei in urma partajului incheiat cu ceilalti coprietari. In urma acestui antecontract am scos extrasul de carte funciara pe acel hectar. Acum am surpriza ca cei 5 mostenitori au vandut cele 5 ha, dar cand notarul a solicitat extrasul de carte funciara, bineinteles ca tranzactia nu s-a mai putu face. Acum eu ca sa intru legal in posesia hectarului meu ce trebuie sa fac ? Sa dau in judecata pe promitenta vanzatoare din antecontract sau pe cei toti 5 mostenitori ? Mentionez ca mostenitorii nu au facut partajul si au vandut fara scoaterea din indiviziune argumentand ca acel ha pentru care eu am scos extrasul de carte funciara este mostenirea verbala a tatalui mostenitorilor pentru unul dintre frati. Din pacate nu sunt familiarizat cu detalii cu specific juridic si va rog din suflet sa ma ajutati. Multumesc
Nu e blana ursului din padure, e un act valabil. Precizarile acelea din antecontract (daca si unde cade bunul la partaj), ca sunt scrise au ba, tot acelasi efect il au.
Totusi, trebuie vazut cine poseda, daca exista CF etc.