avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietare si cale de a avea titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietare si cale de a avea titlu de proprietate

este pamint si padure de pe stramos care a fost dat la tatal si familie , unde a dat pamintul pe titlu comun la copii si padurea nu a fost recuperata... cum as putea scoate titlu de proprietari pe padure dar si pe pamint unde e titlu comun? si cum as putea verifica cit pamint si padure a avut bunicu? stramosu, ca apare doar in cartea funciara unde a fost calculata pe toti membri familiei lui
stramosu a avut 78 ha de pamint si padure
tata a avut 7 ha de padure pe mn si frati mei in total si 4.35 ha de pamint care sa scos un titlu comun
daca ati putea sami dati un sfat

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kurlz91 , utilizator 15:09, 20 Iunie 2015
Pentru a primi sfaturi trebuie sa puneti intrebari cu sens. Mai nimic nu se intelege din ce ati scris.
Care stramos a avut 78 ha? Cati copii a avut acel stramos? Cine sunt urmasii lui? etc
Nu mai prea are importanta cat pamant a avut bunicul ci cat ati cerut inapoi pana in data de 30-11-2005
strabuniculu din ce apare in cartea funciara avut 78 ha din care a inpartit cu 11 membri din familia lui , nu exista acte sa dovedeasca cit a avut : unu din fii lui a impartit 7ha de padure unde este un act de mina unde a dat la 5 frati si o sora cu mostenire de casa pe unu dintre fii si a fost scos titlu comun pe toti frati acesta fiind tata si frati luii , si mai a dat pamint 4.35 ha de pamint unde sau inpartit frati in mod egal cum au crezut , cum se poate scoate titlu de proprietate pe fiecare frate ? si cum as putea afla cu acte cit pamint si padure a avut strabunicu ? ca nu mai se stie sa existe vreun act ,mai putin din arhiva din cartea funciara de unde si stim cit a avut
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Kurlz91, utilizator
ati putea sami dati un sfat
Tot nu se intelege mare lucru din ce ati scris.
Repet: Nu conteaza cat a avut bunicul ci cat ati cerut d-voastra de la stat inapoi pana la data de 30-11-2005 si cat ati primit. Asta scrieti-ne.
Cred că userul care a postat întrebarea nu ştie că moştenirile provenite din retrocedări făcute prin legile funciare nu au acelaşi regim ca moştenirile - să le spunem - clasice, ci sunt valabile doar dacă moştenitorul a depus, în termenul prevăzut de lege, cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor respective. Moştenitorul care NU a depus o astfel de cerere nu va moşteni terenul respectiv, ci de dreptul lui vor profita ceilalţi moştenitori îndreptăţiţi care au depus cererea respectivă.
Din ceea ce scrie userul eu deduc că nu a depus nicio astfel de cerere şi, atunci, orice demers pe care intenţionează să-l facă este, după ştiinţa mea, tardiv.

Alte discuții în legătură

Registrul agricol teosielena@yahoo.com teosielena@yahoo.com BUNA ZIUA AS DORIII UN RASPUNS DETALIAT 1rolul registrului agricol la stabilirea dreptului de proprietate 2Rolul cartiii funciare 3IN CAZUL IN CARE ... (vezi toată discuția)
Composesorat urbarial paulioja paulioja Buna ziua,Ma interseaza dca cineva se poate angaja in situatia in care sant involvat cu o padure urbariala care a fost cumparata de strabunici mei in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta ContSters344032 ContSters344032 buna ziua va rog sami dati un raspuns in 1992 bunica mea a decedat dintre care a avut 2 copii mama a decedat an 1987 si in 1994 sa emis un titlu de propietate ... (vezi toată discuția)