avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren

am un teren pe care sintem 4 proprietari eu am facut un antecontract pe jumatate din suprafatia de teren partea mea si a sorei mele care ma imputernicit sa vind cui vreau si cu ce preti vreau partea ei, terenul este impartit in doua parcele egale acum vreau sa fac contractul de vinzare-cumparare pe jumatate din teren care este partea mea si a sorei mele pot sa ma duc la un notar sa fac vinzare terenului fara acordul celorlalti doi care ramin cu cealalta jumatate de teren
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 17:34, 3 Mai 2010
Daca sunteti in indiviziune vanzarea va fi sub conditie rezolutorie, adica va fi edfinitiva doar daca in urma partajului terenul va reveni in lotul dvs si al sorei dvs.
Daca sunt parcele individualizate, puteti vinde oricand fara acordul celorlalti pentru ca
fiecare este ptoprietar exclusiv pe parcela sa.
nu sint parcele individualizate
Atunci ramane in picioare prima varianta.
Sfatul meu este ca, inainte de a vinde, sa faceti un partaj cu ceilalti
coindivizari, pentru ca cel care va cumpara sa dobandeasca terenul
in materialitatea lui.
Fara partaj practic dvs vindeti o cota din tot terenul,
nu o bucata individualizata material.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mostenit - conditii pentru vanzare aledical aledical am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Imobil-o parte sub litigiu..pot obtine hotarare de dezmembrare a celeilalte parti? cosy cosy Buna ziua, Am un imobil cu o parte din el aflat sub litigiu (un antecontract aflat in proces pentru validarea lui - ambele parti nu si-au indeplinit ... (vezi toată discuția)