avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Gratiere in masa 2014 dupa intrarea noului cod in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Gratiere in masa 2014 dupa intrarea noului cod in vigoare

daca o persoana este condamnata definitiv si irevocabil si acea persoana se sustrage nu este arestata ,prinsa in cazul unei gratieri in masa acea persoana va beneficia de gratiere ?
Cel mai recent răspuns: Gherhes , utilizator 20:36, 20 Ianuarie 2014
Nu cred ca poate fi vorba de gratiere, dar poate interveni prescriptia.
Care e pedeapsa?
avvalentina a scris:

Care e pedeapsa?


Nu vad rostul intrebarii, pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare nu pot fi gratiate, asta este raspunsul.
Daca ati studiat dosarul si aveti toate elementele inseamna ca dvs. ati pus intrebarea...:))
Nu am studiat dosarul ca nu era nevoie, am studiat insa Legea 546/2002.
ART. 9
(1) Prin decret se pot graţia una sau mai multe pedepse.
(2) Graţierea individuală se acordă numai pentru pedepse privative de libertate. Dispoziţiile prezentei legi privitoare la pedepse se aplică în mod corespunzător şi sancţiunilor cu închisoare contravenţională.
(3) Nu pot fi graţiate pedepsele deja executate, pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare, condamnările cu suspendarea executării pedepsei, pedepsele complementare şi cele accesorii.
(4) Graţierea individuală nu are efect asupra laturii civile şi asupra măsurilor administrative pronunţate într-o cauză penală.

Alte discuții în legătură

Gratierea katibi katibi Imi poate spune cineva va rog,daca sunt condamnat la 2 ani la locul de munca pentru refuzul de a-mi stabili alcoolemia,am sanse sa beneficiez de gratiere ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata Dragut Dragut poate fi gratiata conditionat o pedeapsa pt care s-a dispus liberarea conditionata? (vezi toată discuția)
Gratiere prevederi cp vs l546/2002 ela18 ela18 Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, sa imi clarific unele aspecte legate de gratiere? In concret, Cp prevede ca gratierea poate avea efecte asupra ... (vezi toată discuția)