daca o persoana este condamnata definitiv si irevocabil si acea persoana se sustrage nu este arestata ,prinsa in cazul unei gratieri in masa acea persoana va beneficia de gratiere ?
Nu vad rostul intrebarii, pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare nu pot fi gratiate, asta este raspunsul.
Nu am studiat dosarul ca nu era nevoie, am studiat insa Legea 546/2002.
ART. 9
(1) Prin decret se pot graţia una sau mai multe pedepse.
(2) Graţierea individuală se acordă numai pentru pedepse privative de libertate. Dispoziţiile prezentei legi privitoare la pedepse se aplică în mod corespunzător şi sancţiunilor cu închisoare contravenţională. (3) Nu pot fi graţiate pedepsele deja executate, pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare, condamnările cu suspendarea executării pedepsei, pedepsele complementare şi cele accesorii.
(4) Graţierea individuală nu are efect asupra laturii civile şi asupra măsurilor administrative pronunţate într-o cauză penală.
Gratierea
katibi
Imi poate spune cineva va rog,daca sunt condamnat la 2 ani la locul de munca pentru refuzul de a-mi stabili alcoolemia,am sanse sa beneficiez de gratiere ... (vezi toată discuția)