am urmatorul caz. Din 2010 nu am mai platit la CREDIDAM taxa pentru muzaica ambientala (este vorba despre o cafenea), fie pentru ca noi am uitat, dansii nu au trimis sau nu au ajuns instiintarile, ma rog. Ideea este ca acum, imi solicita declaratie in care sa precizez perioada de functionare (2010-2013) si sa platesc retroactiv. Stiu ca ei au avut si niste probleme legislative in aceasta perioada. Trebuie sa platesc sau pot sa platesc doar de acum, cum sa procedez?
Mentionez ca in local se asculta muzica de la un post de radio online FREE. Noi mai platim si la UPFR si UCMR-ADA, nici macar nu stiu daca si in aceste locuri se justifica.
Da, este nevoie de licenta de comunicare publica in scop ambiental de la organismele de gestiune colectiva (si, implicit, trebuie platite remuneratiile corespunzatoare) - chiar daca muzica e difuzata in cafeneaua dvs. doar de la un radio online gratis.
In privinta Credidam: stiu ca incepand cu 26.01.2012 s-a rezolvat situatia lor legala si trebuie reluate platile (ceea ce ar insemna retroactiv, in cazul dvs.). Nu cunosc situatia dvs. anterioara acestei date.
Am spus ca nu stiu care este situatia dvs. concreta inainte de anul 2012 (in ce mod difuzati muzica, daca aveati sau nu licenta de la Credidam, daca Credidam v-a emis facturi lunare, etc.)
Au existat mai multe decizii ORDA care, ulterior, au fost anulate in instanta de Credidam, reluandu-si activitatea. Pentru eventuale sume dinainte de anul 2012, trebuie sa discutati la Credidam.
Inteleg, ei emit instiintari de plata nu facturi propriu-zise, am impresia ca anul 2010 nu mai am de ce sa platesc ca s-a prescris, eu asa stiu ca se prescrie dupa trei ani, poate gresesc.
Ucmr -ada sau upfr
A. Ionut
Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)