avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas in caz de concubinaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas in caz de concubinaj

Rugaminte! Ce trebuie facut de catre o persoana caruia i-a murit sotul pensionar, pentru a avea dreptul de pensie in continuare. Cei doi au stat impreuna, au copii majori, casatoriti, dar ei doi nu au fost casatoriti. Persoana supravietuitoare are peste 65 ani si nu are pensie.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:38, 2 August 2024
Nu aveti statutul de vaduva, deci fara certificat de casatorie nu puteti primi pensie de urmas.
Dar oricum, nici nu aveti varsta de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia sotului decedat hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care a decedat unul dintre soti, exista posibilitatea ca sotul supravietuitor sa solicite o parte din pensia celui decedat? In cazul in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor necsici necsici am 47de ani am fost casatorita 11ani, sotul meu a decedat in urma cu un an sotul meu a avut o vechime de 35 de ani ,eu nu am nici un venit ,pot lua o pensie ... (vezi toată discuția)
Drept de pensie de urmas. bagherag bagherag In ce conditii se acorda pensia de urmas sotului supravietuitor? Multumesc, Stoica Roxana Gabriela (vezi toată discuția)