avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatarea nevalabilitatii titlului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un model de "actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului".Terenul a fost preluat la stat la legea 58/1974, dar despagubirile care trebuiau platite nu au existat,ca urmare doresc sa obtin o confirmare ca terenul a fost preluat ilegal ca dupa aceea sa mi se recunoasca ca terenul nu a iesit niciodata din proprietatea mea(a antecesorilor mei) si sa-l pot intabula din nou pe mine. Actual terenul se afla in proprietatea statului.Multumesc:help:
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 19:18, 5 Decembrie 2013
pusa2mimi a scris:

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un model de "actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului".Terenul a fost preluat la stat la legea 58/1974, dar despagubirile care trebuiau platite nu au existat,ca urmare doresc sa obtin o confirmare ca terenul a fost preluat ilegal ca dupa aceea sa mi se recunoasca ca terenul nu a iesit niciodata din proprietatea mea(a antecesorilor mei) si sa-l pot intabula din nou pe mine. Actual terenul se afla in proprietatea statului.Multumesc:help:

Oare nu am sanse sa primesc un sfat?
Mai aveti niste intrebari cu niste revendicari, oare incercati sa ocoliti faptul ca nu ati depus cereri in termen?
Va contraziceti, ba doriti sa dovediti ca terenul nu a iesit din proprietatea dv., ba terenul azi e in proprietatea statului.
Platiti impozit? Care e situatia concreta si cu detalii, ca asa... greu de inteles ce urmariti. De aceea nu intervine nimeni, caci fiecaruia i se pare ceva ciudat, putini au interesul a va spune motivatia.
Am depus cereri pentru teren la L 18/1991, cerere care n-a fost solutionata , pe urma am depus cerere la L169/1997, terenul este terenul de la casa si a fost inscris in CAP in 1961, asa ca la aceasta cerere s-au propus despagubiri deoarece terenul a fost dat prin ordin prefect cumparatorului casei(casa s-a vandut in 1983) toata suprafata desi exista in CF o decizie de atribuire catre proprietarii casei pe 100mp ei au obtinut 800mp. Am solicitat terenul si la L 10/2001 dar raspunsul primariei a fost ca "nu am dreptul eu ca fost proprietar tabular al terenului pentru ca terenul a fost atribuit proprietarilor casei la legea 18.La vanzarea casei s-a aplicat si L58/1974. Din ce am inteles eu din legile proprietatii(toate) fostii proprietari au drept de reconstituire in primul rand mai putin la ce a fost "atribuit" pe hartie ceea ce au dreptul cumparatorii casei. Ca fost proprietar deposedat mi se pare o mare nedreptate ca cererea mea la L 18 nu a fost luata in considerare si toate cererile urmatoare au fost degeaba pentru ca in 1992 terenul a fost atribuit. Am deschis actiune in constatarea nulitatii OP si am obtinul 1/2 din teren,decizia judecatorului (nici nu a citit ce a scris avocatul meu nici hirtia atasata la dosar care dovedea cererea de la L18) a fost ca am dreptul doar la 400 mp din 800mp desi la judecatorie unde s-a judecat in litera legii am obtinut 480mp, deci suprafata libera de constructii(ultimul cumparator al casei si-a ridicat casa pe 160mp) .As fi acceptat sa raman cu 400 mp, dar ceilalti (care au avut OP) mi-au facut viata un calvar, tot felul de jigniri chiar si in sala de judecata, pentru ei eu sunt cea care le-a luat terenul( ei nu au dat bani pe teren in schimb familia mea a cumparat terenul si a construit casa), am nevoie de pareri vizavi de ce am scris, eu oricum o sa incerc o revendicare pentru ca acum terenul este pe statul roman(Dupa anulare OP, nu a mai cerut nimeni un OP nou) Din ceea ce am citit trebuie sa dovedesc ca sunt proprietara ca sa deschid o actiune in revendicare,de aceea trebuie sa dovedesc nevalabilitatea titlului statului.NU? Iertati ca mesajul e asa lung.Multumesc Avlil pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
pusa2mimi, utilizator
Cel care a vîndut în 1983 nu mai are ce revendica. Practic, terenul a trecut în proprietatea statului ulterior vînzării (cînd nu mai avea calitatea de proprietar), şi nu anterior ei.

Este firesc ca acela care a cumpărat (plătind preţul inclusiv pentru dobîndirea folosinţei terenului) să poată solicita atribuirea în proprietate, şi nicidecum fostul proprietar (înstrăinătorul dreptului).

Eu zic că vă (z)bateţi degeaba.

Problema este ca nu este asa cumparatorul nu a platit si terenul , chiar s-a pus problema ca ii ramane terenul dar a zis ca el nu plateste pe ce nu va fi proprietar.In sentinta de la judecatorie este scris negru pe alb ca dobanditorul constructiei are dreptul strict la cat scrie in decizia de atribuire si este inregistrat in CF(oare inscrisurile din CF nu au nici o valoare?).Vedeti fiecare problema este diferita de alta chiar daca la prima vedere seamana,oricum multumesc de raspuns eu sper sa nu fie cum spuneti dvs. chiar daca aveti partial dreptate, la Nulitate OP ,am apelat la mai multi avocati si doar unul a crezut ca poate obtine anularea.Poate am avut noroc, sau poate am avut pur si simplu dreptate.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! vreau sa recuperez teren! pusa2mimi pusa2mimi Am o cerere la L18/1991 nesolutionata, in care este ,dupa coala din registrul agricol si suprafata de teren aferenta casei de locuit . Casa s-a vandut fara ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate barbie_86 barbie_86 In anul 1983,bunicii ei au cumparat de la un proprietar,(acum revenindu-mi mie conform cetificatului de mostenitor)un imobil compus din teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 versus revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Pun in discutie o problema mai complicata: X a avut cerere la legea 18/1991, pentru doua suprafete de teren una intravilan aferenta casei de ... (vezi toată discuția)