avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire proprietate

In anul 1983,bunicii ei au cumparat de la un proprietar,(acum revenindu-mi mie conform cetificatului de mostenitor)un imobil compus din teren in suprafata de 400mp si constructie edificata pe acest teren.
La momentul achizitionarii de catre bunicii mei,terenul a trecut in proprietata statului cf art30 alin2 din legea 58/1974,fiindu-i reconstituit dreptul de proprietate tatalui meu(decedat la ora actuala)in callitate de ostenitor dupa bunica mea,in baza art36,alin3 din legea 18/1991,modificata si completata privind fondul funciar,conform titluilui de proprietate.
Marea mea problema este faptl ca acest imobil are defapt 1.200 mp,si daca in acte am dreptul doar la 400mp,unde este restul terenului de 800mp?Mentionez ca in baza de date a Directiei Venituri Buget Local apar doar acei 400mp.As putea sa il vand in conditiile date?multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 13:56, 26 Februarie 2010
cu acte in regula, nu..dar puteti incerca pentru diferenta de 800 mp teren sa obtineti un titlu de proprietate prin ordinul prefectului si sa-l intabulati si pe acesta pe numele dvs, pentru a-l vinde
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
Daca aveti acte care dovedesc ca s-a gersit titlul de proprietate omitandu-se a se inscrie si cei 800mp lipsa acum, atacati in instanta pentru nuluitatea absoluta partiala acel titlu aratand ca in loc de 1200mp s-a gresit trecandu-se 400mp.
Daca nu puteti incerca si o actiune in revendicare.
am acte doar pe 400mp,pe restul de 800,nu am niciun fel de act dar terenul exista si este locuit....problema este de foarte mult timp...aproape de 30 de ani.Cum este posibil sa detii in urma unui contract de v-c un imobil(400mp) care defapt are 1200mp si sa te trezesti dupa ''x'' ani ca defapt tu nu detii tot terenul pe care il ocupi ci doar o parte?:((
Oare statul roman e asa de ''orb'',nu vede ca terenul ala are 1200mp?
#-o
Se poate dobandi restul terenului prin uzucapiune?
Deoarece posesia a fost continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar...fiind vorba de uzucapiunea de 30 de ani.
daca in actul prin care a dobandit bunicul nu este trecuta si suprafata de 800 mp, in principiu se poate dovedi posesia, dar nu si sub nume public ca ati paltit la financiar impozit doar pentru cei 400 mp..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)
Suprafete suprapuse,tp si cf 1Adriana 1Adriana Mama vinde casa si 800 mp (din totalul de 2000mp),uneia dintre fiice in 1970.Cand se emite TP in 1997,suprafata apare nemodificata in intravilan,adica ... (vezi toată discuția)
Preschimbare numãr parcelã și alte probleme. ionut_boss1989 ionut_boss1989 1. Buna ziua ! S-a dat de catre Judecatoria Buftea o hotarare judecatoreasca definitiva de preschimbare a numarului de parcela si tarla a unui teren si nu a ... (vezi toată discuția)