avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preschimbare numãr parcelã și alte probleme.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preschimbare numãr parcelã și alte probleme.

1. Buna ziua ! S-a dat de catre Judecatoria Buftea o hotarare judecatoreasca definitiva de preschimbare a numarului de parcela si tarla a unui teren si nu a fost pusa in practica de 1 an de zile de catre primarie! Mentionez ca aveam nevoie de acea preschimbare pentru a-mi face cadastru pe teren. Ce pot sa fac ? CE cale sigura si legala am de urmat pt. ca in ultimul timp am fost "dus cu zaharelul" de primarie si nu stiu ce mai e de facut!

2. Detin un teren in satul unde locuiesc de 800mp pe care l-am mostenit de la bunicul (defunct) , am act de mostenire numai pe 528 mp, restul pana la 800mp fiind teren la dispozitia primariei si cand traia bunicul. Insa de peste 50 de ani de cand a locuit bunicul a platit impozit pe 800mp si platesc si eu acum. Mentionez : cat a trait bunicul a folosit intreaga suprafata (800mp) si a platit impozit pe tot ! Intrebarea mea e urmatoarea : Cum sa revendic restul de 272 mp de la dispozitia primariei ? Primaria poate pune in posesia unui vecin suprafata de 272 mp care e "la dispozitia primariei" (ma refer la partea aia de 272mp) ??

3. Planuiesc sa contruiesc un WC langa gardul vecinului. La ce distanta sa fac WC-ul fata de gardul vecinului? Exista o lege care sa reglementeze acest lucru? Daca il fac prea aproape o sa am probleme ? CE MA SFATUITI ?

Imi cer scuze daca sunt prea multe intrebari insa acest forum e cel mai specializat, am mai apelat la dvs. si nu m-ati dezamagit, cred ca e singurul forum in care am primit raspunsuri exacte si profesioniste.
Astept un raspuns de la dvs. VA MULTUMESC!!! :D:D

Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
ionut_boss1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut_boss1989 , utilizator 12:36, 7 Aprilie 2013
1 Hotararea judecatoriei a fost definitiva dar, cu recurs in 7 sau 15 zile! Sigur primaria a facut recurs. Are nevoie de o Hotarare Irevocabila pentru a va pune in posesie.
2 Deschideti actiune pentru uzucapiune, atasati la cerere Rolul agricol, copie dupa patile impozitului le teren.
3 Depinde si de relatia pe care o aveti cu vecinul. De regula se aplica " picatura stresinii", dar puteti sa-l construiti la distanta de 1 m.

2 Deschideti actiune pentru uzucapiune, atasati la cerere Rolul agricol, copie dupa patile impozitului le teren.

Intrebare : Bunicul meu decedat a locuit pe intreaga suprafata de 900mp, a platit impozit pe 900mp cat a trait, si dupa moartea sa am facut certificat de mostenitor platind si eu de aproape 5 ani impozit pe 900mp. Problema e urmatoarea : Pot sa deschid un proces pe uzucapiune fiind mostenitorul bunicului defunct si termenul de uzucapiune (din ce stiu e 30 ani) se poate uni pentru a putea deschide procesul?
CU MII DE MULTIMIRI !!
Astept raspuns!
O seara buna !!!!
Intrebare : Se poate desfiinta un gard cand terenul cu pricina este in faza de judecata ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare gard marianacorina marianacorina vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren Sebi5321 Sebi5321 Bună ziua. Am.primit de la bunici un teren de 1051 mp in acte si intabulat.Dar la măsurătoarea făcută de topograf a rezultat o suprafața de 900mp .O ... (vezi toată discuția)
Posesor teren cocuti cocuti buna ziua, bunicii meu aveau act pe un teren pe care nu l-au instrainat.(1000mp)..vecinii de langa au modificat documentele de proprietate si de la 600mp si ... (vezi toată discuția)