avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren

Bună ziua. Am.primit de la bunici un teren de 1051 mp in acte si intabulat.Dar la măsurătoarea făcută de topograf a rezultat o suprafața de 900mp .O lipsa de 151mp care este la vecinul din stânga dar a folosit cei 151mp din teren de vreo 40 de ani .Se mai poate recuperara sau vecinul ii poate uzucapa cei 151mp. Are rost sa il mai dau in judecata sau este in favoarea lui . Menționez ca terenul vecinului nu este intabulat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Sebi5321, utilizator
Buna ziua. Opinia mea este ca ar fi bine o actiune in revendicare, mai ales ca vecinul nu are terenul intabulat.
Daca dvs. deschideti actiunea in revendicare inainte de a deschide vecinul actiunea in uzucapiune, aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare numãr parcelã și alte probleme. ionut_boss1989 ionut_boss1989 1. Buna ziua ! S-a dat de catre Judecatoria Buftea o hotarare judecatoreasca definitiva de preschimbare a numarului de parcela si tarla a unui teren si nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune neaguv neaguv Buna ziua! Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)
Eroare strecurata in cerificatul de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog din suflet sa-mi dati un sfat. In anul 1989 am dezbatut succesiunea dupa tata. In certificatul de mostenitor notarul de stat in loc de ... (vezi toată discuția)