Tatal sotului meu a decedat in 1985.Soacra mea a facut succesiunea si cei trei copiii ai ei si ai decedatului au renuntat de bunavoie prin acte notariale, la partea lor ,cuvenita dupa moartea tatalui,au cedat in favoarea mamei.Deci soacra mea a devenit unica mostenitoare a casei.Intrebarea mea este:dupa moartea soacrei mele , cei trei copiii ai ei mai au dreptul la casa? Se face alta succesiune intre ei?
Da, au dreptul. Copiii au renuntat la dreptul lor din succesiunea dupa tata, or acum vorbim de viitoarea succesiune dupa mama, care nu are legatura dpdv juridic. Faptul ca in masa succesorala intra o parte din bunurile care au intrat si la succesiunea tatalui este o alta chestiune, care tine de legaturile de rudenie iar nu de lege.
In plus, conventiile asupra mostenirilor viitoare sunt nule, asa incat nu ar putea conveni dinainte daca au dreptul sa o mosteneasca pe mama sau nu.
Bineinteles ca au dreptul la casa, precum si la celelalte bunuri imobile sau mobile. Se face succesiunea dupa mama.
Si inca ceva....mama s-a recasatorit dupa decesul tatalui?
In acest caz, toate bunurile imobile si mobile vor reveni mostenitorilor, adica celor 3 copiii.
In cazul in care era recasatorita, sotul supravetiutor avea un drept de abitatie si dreptul la bunurile mobile necesare gospodariei.