avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit vandut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit vandut

Este normal si legal ca un credit achizitionat de la o banca, platit in proportie de 65%, cu intarzieri dar, cu penalitati calculate si platite, sa fie vandut unei firme de recuperari cu aceiasi suma imprumutata? Creditul este luat in 2008, rambursabil in 10 ani.
Mentionez ca in aceasta perioada am avut venitul taiat cu 25%, in aceiasi perioada s-a desfiintat compartimentul teritorial unde lucram si a trebuit sa fac naveta la sediul central, cca.110 km/zi, fara a-mi fi decontat ceva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: angi73 , utilizator 19:07, 6 Decembrie 2013
Fiti mai explicita va rog. Cum adica cu aceeasi suma? Nu se poate cesiona mai mult decat creanta la zi fata de debitor. Nimeni nu poate da mai mult decat are.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Buna ziua,

dvs veti putea fi obligat la plata sumei ramasa neachitata si nimic mai mult. Indiferent de intelegerea facuta de banca si firma care a preluat creditul dvs, ei nu au dreptul sa va solicite ceva in plus.

Costi Boncu
adica, creditul a fost de 8000 iar, pe hartia trimisa de firma de recuperare este tot 8000 plus taxe judecatoresti, executare etc.si amd
aceasta ordinarie unde se poate raporta in tara aceasta fara a fi pus drumuri pana ti se face lehamite .
Buna ziua,

executarea silita implica si anumite cheltuieli care sunt in sarcina debitorului. In masura in care executarea silita este declansata de atitudinea pasiva a debitorului care nu isi plateste datoriile atunci este si justificata plata acestor cheltuieli.
Daca insa executarea silita este declansata abuziv, nu numai ca debitorul nu va plati aceste cheltuieli ci il va obliga pe creditor sa achite cheltuielile facute de debitor pentru a se apara.

Costi Boncu
buna seara,
domnul meu, normal ca, daca am ajuns pe mana "camatarilor" legali atitudinea mea privind plata ratelor a fost pasiva (din pricina unor guvernanti care nu au mai avut ce fura si au atentat la 25% din salariul meu si a altora) dar, intrebarea mea era: (sunt foarte greu inteleasa, nu vreau sa va supar ) e posibil sa vanda creditul ca si cum nu ar fi recuperat nimic din el (am mentionat ca a fost platit in proportie de 65%), tinand cont de rambusarea esalonata prevazuta in contract - anul 2018.

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre societate de leasing florynela florynela Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Pentru o datorie de 5000 lei adica aproape 65 de zile intarziere la plata, societatea de leasing face cerere ... (vezi toată discuția)
Custodie bunuri, refuz ridicare de catre debitor Luoana Mihaela Luoana Mihaela S-a efectuat o executare silita in anul 2012 si conform codului de procedura si lucrurile debitorului au fost luate in custodie de creditor . Pana la aceasta ... (vezi toată discuția)