avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

am o cunostinta care,actualmente are 18 ani impliniti dar in timpul furtului a fost minor,a furat cablu de cupru cu inca un prieten de-al lui de pe un stalp si un alt prieten statea de sase in masina,probabil in momentul in care au taiat cablul a sunat la politie,si baiatu asta care a fost minor imi este prieten bun,din cauza situatiei financiare s-a lasat usor influentat,vreau doar sa mentionez ca in momentul furtului a fost minor (17 ani),a fost prima abatere,a fost si inca este la scoala,as dori va rog sa-mi spuneti care ar putea fi pedeapsa maxima sau probabila pe care ar primi-o el.nu au apucat sa le fure si sa le vanda,doar le-au coborat jos de pe stalp si prejudiciile sunt de 1000 de euro.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
ChavaLito, utilizator
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 20:20, 5 Decembrie 2013
Chiar dacă prietenul dvs. este cum major, întrucât a săvârșit fapta în perioada minorității, acestuia i se va aplica o pedeapsă de jumătate din pedeapsa prevăzută de lege pentru persoane majore.Furtul calificat pentru fapta descrisă de dvs. are o pedeapsă prevăzută de lege între 3 și 15 ani.
aha,eu sunt curios daca va primi cu executare sau suspendare avand in vedere cele spuse mai sus,este la prima abatere,a fost minor cand a savarsit fapta si a fost influentat.pe 15 ianuarie este sentinta
dar asta la latitudinea judecatorului...daca considera ca se poate indrepta fara executarea pedepsei o va suspenda conditionat. daca nu...nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)
Furt NeeD NeeD Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la ... (vezi toată discuția)