am o cunostinta care,actualmente are 18 ani impliniti dar in timpul furtului a fost minor,a furat cablu de cupru cu inca un prieten de-al lui de pe un stalp si un alt prieten statea de sase in masina,probabil in momentul in care au taiat cablul a sunat la politie,si baiatu asta care a fost minor imi este prieten bun,din cauza situatiei financiare s-a lasat usor influentat,vreau doar sa mentionez ca in momentul furtului a fost minor (17 ani),a fost prima abatere,a fost si inca este la scoala,as dori va rog sa-mi spuneti care ar putea fi pedeapsa maxima sau probabila pe care ar primi-o el.nu au apucat sa le fure si sa le vanda,doar le-au coborat jos de pe stalp si prejudiciile sunt de 1000 de euro.
Chiar dacă prietenul dvs. este cum major, întrucât a săvârșit fapta în perioada minorității, acestuia i se va aplica o pedeapsă de jumătate din pedeapsa prevăzută de lege pentru persoane majore.Furtul calificat pentru fapta descrisă de dvs. are o pedeapsă prevăzută de lege între 3 și 15 ani.
aha,eu sunt curios daca va primi cu executare sau suspendare avand in vedere cele spuse mai sus,este la prima abatere,a fost minor cand a savarsit fapta si a fost influentat.pe 15 ianuarie este sentinta
Furt cablu
nelu1976
ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Furt
NeeD
Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la ... (vezi toată discuția)