avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Persoane cu handicap

buna ziua, am o dilema, am 2 parinti cu grad accentuat de handicap, la taxe si impozite mi sa spus ca ajunge 1 decizie pt scutirea taxelor si impozitelor deoarece bunul este comun.va rog frumos sa ma lamuriti.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
vantara, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:57, 7 Decembrie 2013
Daca titularul de rol fiscal detine decizie/certificat d incadrare in grad de handicap,autoritatea fiscala poate dispune aplicarea disp L nr 448/2006 art 26 respectiv facilitatea scutirii de la plata impozit locuinta /teren
Este adevarat ce vi s-a spus. Conform Codului Fiscal, art 284, alin (5) :
(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe cladire persoana cu handicap grav esanu doina esanu doina Buna seara, Conform legii 448/2006-art. 26 si Codului fiscal art. 284 al. 4-5, persoana cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutire de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)