In cazul dvs temeiul este : "neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii". Asta poate dispune doar tribunalul. Acolo va revine sarcina sa probati cele mentionate la art.222. Deci ... adunati probele .. inainte de a cere excluderea asociatului.
Am depus actiune in instanta, am adunat mai multe probe cu privire la concurenta neloiala si cand am primit acasa citatia cu privire la termen, mi s-a pus in vedere sa fac referire la temeiul juridic.
Nu stiu exact la ce art sa incadrez concurenta neloiala. Daca introduc concurenta neloiala ca si baza in "neintelegerile grave dintre asociati", la ce art de lege fac referire?
Cred ca dvs ati inceput cu stagul in sensul ca ati marsat pe aceasta "concurenta neloiala" si ulterior cautati art. pentru aceasta notiune. Atunci cand ati deschis actiune cum v-ati motivat in drept?
Dupa cum ati vazut la art.222 (c) face trimitere prin art.82 la o clauza de concurenta, dar se refera la societati cu raspundere nelimitata si in anumite conditii strict prevazute, insa la dvs este vorba de SRL adica cu raspundere limitata. Eu cred ca v-ar fi ajutat art.222 (d), dar nu marsand pe concurenta neloiala, ci pe dauna in folosul societatii, daca s-a intamplat asa, sau mergand pe o caluza (daca ar fi existat) din contractul de societate cu privire la concurenta neloiala.
In plus, apar si alte intrebari: persoana este administrator sau nu, cum, in ce mod a actionat in sensul clauzei de concurenta, avea mandat sa faca ce a facut etc, a fost sesizata AGA cu privire la acest aspect, ce s-a hotarat, s-a incheiat proces verbal in acest sens, i-a fost ridicat mandatul, etc
Persoana este doar asociat cu 20% parti sociale. Nu este administrator, este administrator si unic asociat intr-o alta firma, si a mers la mai multi clienti de-ai firmei sa vorbeasca firma de rau, sau sa impiedice sa incasam bani de la clienti. Firesc ca nu a fost mandatat sa faca acest lucru, insa se ducea cu o alta firma unde este director general si care are acelasi obiect de activitate ca si firma noastra. Nu suntem in firma decat noi 2: eu sunt administrator si am 80% din parti sociale. In urma acestor greseli pe care le-a facut, s-a hotarat sa il excludem. Nu prea vad ce proces verbal sa mai fac. Si in afara de acest aspect, nu a fost niciodata imputernicit cu nimic. Prin urmare nu am ce mandat sa ii ridic.
Multumesc frumos pentru ajutor. Sper sa aveti rabdarea sa imi spuneti cam ce ar fi bine sa fac in acest stadiu.
Asociatul poate sa contraatace si sa se motiveze in fapt ca partenerii firmei sunt partenerii sai si sunt adusi de el pentru a face afaceri cu firma dvs. Aveti argumente contra?
Ati actionat fara avocat pana acum?
Atunci cand ati deschis actiune cum v-ati motivat in drept?
Nu cred ca doar faptul ca a vorbit cu clientii firmei dvs constituie motiv de excludere, atata timp cat in contractul de societate nu sunt prevazute clauze de neconcurenta pentru societari.
Cred ca singura posibilitate ca sa va despartiti de respectivul asociat este sa dizolvati firma si sa o luati singura (sau impreuna cu alt asociat) de la capat.