avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA si SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA si SRL

Sunt asociat intr-un SRL (detin 30% din partile sociale si nu sunt administrator). Ma intereseaza daca pot infiinta un PFA sau sunt limitat in vreun fel de faptul ca detin cei 30% in societatea comerciala.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gionescu , utilizator 11:57, 26 Noiembrie 2008
Nimic nu vă împiedică, dacă prin activitatea pe care o veţi desfăşura nu faceţi concurenţă societăţii al cărei asociat sunteţi, deoarece, în acest din urmă caz, nu veţi putea participa la luarea unor hotărîri privind operaţiunile în privinţa cărora aveţi, în calitate de persoană fizică autorizată, interese contrare cu ale societăţii, iar pe de altă parte riscaţi excluderea din societate în temeiul art.222 alin.(1) lit.c).

Liviu S.Bordaş
Este corect ceea ce spune colegul, dar si daca-l faceti pe acelas domeniu de activitate, important este ca cele doua sa nu se "calce" in business.Daca asociatii dumneavoastra din srl va "prind" atunci va pot "faulta"#-o
A ma "faulta" poate insemna ceva mai mult decat excluderea din societate (asa cum mentiona dl. Liviu S.Bordaş mai sus) ?:O
Sepot cere si daune.
Ok, am inteles.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Pfa srl cu acelasi obiect de activitate sovid sovid Buna seara, Exista posibilitatea legala ca asociatul si administratorul unui srl sa detina si un pfa cu acelasi obiect de activitate? Mentionez ca srl-ul are ... (vezi toată discuția)
Srl -> pfa rpsetzer rpsetzer Cu ceva timp in urma mi-am deschis un SRL. Am ajuns la concluzia ca un PFA ar fi fost mai potrivit. Din ce am citit pe acest forum, am inteles ca nu exista o ... (vezi toată discuția)
Adinistrator firma si pfa, se poate? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. As dori sa stiu daca imi pot infiinta o firma la care sa fiu admnistrator si o Intrep. Indiv. tot pe numele meu? Este vreo reglementare care sa ... (vezi toată discuția)