avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL -> PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL -> PFA

Cu ceva timp in urma mi-am deschis un SRL. Am ajuns la concluzia ca un PFA ar fi fost mai potrivit.
Din ce am citit pe acest forum, am inteles ca nu exista o posbilitate de a transofrma un SRL in PFA. Singura varianta ar fi crearea unui PFA si radierea SRL-ului. Alt lucru pe care l-am inteles este ca cel mai simplu ar fi sa nu depun bilantul, SRL-ul fiind radiat dupa o perioada de ONRC.
Intrebarile mele sunt:
1. Am inteles bine?
2. Imi pot infiinta PFA daca nu sunt in regula cu SRL-ul? Practic, se verifica la infiintarea de PFA?
3. Din cauza dizolvarii SRL-ului, pot aparea reprecursiuni asupra PFA-ului?

Va Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2008
rpsetzer, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:52, 4 Octombrie 2008
E adevărat, societatea comercială nu poate fi transformată în acest fel.

Ca asociat unic al unei SC cu răspundere limitată, aveţi o singură interdicţie: aceea de a fi asociat unic într-o altă societate cu răspundere limitată atîta vreme cît vă păstraţi calitatea în prima societate. Calitatea de persoanî fizică autorizată nu are nimic de-a face cu această interdicţie.

Puteţi deci începe demersurile pentru a vă organiza activitatea aşa cum doriţi, urmînd să decideţi asupra dizolvării societăţii comerciale sau asupra suspendării activităţii ei. Cine ştie, poate pe viitor vă răzgîndiţi, iar odată dizolvată societatea, veţi fi nevoit să constituiţi o alta.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si srl gionescu gionescu Sunt asociat intr-un SRL (detin 30% din partile sociale si nu sunt administrator). Ma intereseaza daca pot infiinta un PFA sau sunt limitat in vreun fel de ... (vezi toată discuția)
Art 14 - legea 31 InaBurada InaBurada Am intampinat o problema la infiintarea unei societati... Vrem sa infiintam un SRL, cu asociat unic o persoana juridica germana. Persoana juridica germana ... (vezi toată discuția)
Srl cu asociat unic Alexandru1984 Alexandru1984 Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este ... (vezi toată discuția)