avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cine este prezent la un proces juridic?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cine este prezent la un proces juridic?

Buna ziua, sunt nou in comunitatea asta si am nevoie de ajutor. Am de facut un proces literar la un roman, mai exact Ion de Liviu Rebreanu si nu stiu cum sa incep. M-am gandit sa-l fac tip dialog, adica "Judecator:......... etc". Eu practic trebuie sa-l acuz pe Ion pentru ca e responsabil de moartea Anei. Daca m-ati ajuta sa-mi spuneti cine este prezent la proces ca persoana juridica de ex judecator, avocatul apararii, al acuzarii si mai era acea persoana care avea o carte in mana si spunea: juri sa spui adevarul si doar adevarul? ceva de genu
Cel mai recent răspuns: Tina80 , utilizator 01:47, 21 Octombrie 2017
Intai fa diferenta intre persoana fizica si persoana juridica. da sarci pe goagal si vezi care e treaba cu ele.
Apoi, avem asa: grefierul(sta cu dosarele in mana, striga partile, ii aduce diferite lucruri la cunostinta instantei. o sa-i auzi cel mai dez "invederez instantei..." ca x) .

Avem avocatul, care-l va apara pe Ion in aceasta cauza. El este acuzat de omor. va incerca sa-l scoata cat mai ieftin evident, dar tinand cont de situatia materiala precara a lui ion, va avea un avocat din oficiu. va invoca art 320 CPP-recunoasterea vinovatiei sau nu..

apoi avem procurorul(reprezentantul Ministerului Public) care il acuza pe Ion de omor. Acesta este "stapanul" urmaririi penale(prima faza a procesului penal.-mai pe scurt, acuzarea strange probe. A doua parte este cercetarea judecatoreasca. iar a treia faza este punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive) a coordonat activitatea organelor de cercetare penala(acei politisti judiciari)

Ultimul este Judecatorul. Analizeaza probele, audiaza si el martorii in virtutea rolului sau activ. Um principiu fundamental al procedurii penale este "aflarea adevarului". de aici si rolul asta activ. El il trimite pe ion la inchisoare pentru infractiunea comisa. depinde acum ce incadrare ii va da. cel mai probabil un omor calificat, pedepsit cu inchisoare de la 15-25 de ani. se vor retine circumstante, atenuante sau agravante etc.

sper ca ti-am facut o imagine despre desfasurare. poate te atrage spre domeniul asta juridic..
Care este rolul anchetatorului ? Te rog sa imi explici? Ce face el,cand apare in proces? Te rog eu mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul lui ion LuciTls LuciTls Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postata o intrebare de ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul lui ion Angelina2421 Angelina2421 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu. Eu am rolul de avocat al ... (vezi toată discuția)