avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurare Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurare Prima Casa

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu asigurarea locuintei cumparata prin programul Prima Casa.
Am cumparat o garsoniera in februarie 2010 prin pilonul I al programului Prima Casa pri nBCR, In primul an asigurarea a fost facuta obligatoriu de banca.
In contractul de credit scrie clar ca beneficiar in cazul asigurarii este doar statul roman. Astfel si prima polita de asigurare facuta de banca mentiona ca este cesionata 100 % catre statul roman reprezentat prin Min. Fin. Publice.
In al doilea an am facut asigurarea cu alt asigurator in aceeasi modalitate cu cesionare 100% catre stat.
Anul acesta am facut din nou polita la acelasi asigurator cu cesionare 100% catre stat, iar cand am dus-o la banca mi s-au reprosat urmatoarele probleme :

- in polita trebuia mentionat ca este cesionata in propoetie 50-50 % catre stat si catre banca
- al doua problema ar fi ca valoarea asigurata in polita nu mai acopera valoarea garsonierei din contractul de credit. Garsoniera a fost evaluat la efectuarea creditului la 37500 EUR, iar eu am cele doua asigurari (20000 EUR cea obligatorie + 150000 lei cea facultativa) care acopera suma mentionata. Functionarul din banca a spus ca se ia in considerare doar polita facultativa si ca trebuie facuta o reevaluare contra cost a garsonierei.

Mi-a mai spus de altfel procentul de cesionare a fost modificat in contractul de credit, si ca mi s-a trimis notificare. Eu nu am primit nimic, nici prin posta si nici prin email, iar cand i-am cerut sa imi arate ce mi s-a trimis a spus ca nu mai gaseste in baza de date. Eu stiu ca nu se poate modifica contractul de credit fara acordul ambelor parti.

Ma puteti ajuta cu o parere la cele doua puncte mentionate (cesionarea si valoarea asigurata) ? Are banca dreptate sau nu ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si facultativa locuinta ipotecata olf olf Buna ziua, Am un credit ipotecar de 23600 EUR la care trebuie sa fac asigurare. Conform legislatiei am inteles ca asigurarea PAD trebuie sa o fac separat ... (vezi toată discuția)