avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog urgent explicatie clauze contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog urgent explicatie clauze contract de donatie

Buna ziua,
Sotul meu a primit prin donatie de la parintii lui apartamentul in care locuim noi (mentionez ca socrii mai au un apartament in care locuies ei).
Explicati-mi va rog urmatoarele inscrisuri din contractul de donatie :

1."noi x si y donam si transmitem in proprietate,ca bun propiu si cu scutire de raport, sub rezerva dreptului de abitatie viagera, fiului nostru z apartement nr.2 situat in..."
2."noi, donatorii, x si y, ne rezervam dreptul de abitatie viagera asupra intregului apartament donat."
3."noi,partile contractante , am hotarat de comun acord ca dreptul de abitatie viagera rezervat de donatorii x si y prin prezentul act sa fie incesibil, adica beneficiarii dreptului de abitatie nu pot ceda(cesiona)dreptul lor vreunui tert fara acordul nudului proprietar"
4."eu,donatarul, Z, declar pe propie raspundere ca in momentul incheierii prezentului contract sunt casatorit sub regimul comunitatii legale de bunuri cu W si ca nu am incheiat nici-o conventie matrimoniala"

VA ROG EXPLICATI-MI "PE ROMANESTE" SI PE FIECARE PUNCT SUS SCRIS CE IMPLICATIE ARE ASUPRA FAMILIE NOASTRE (z SI w) ACESTE FRAZE, TINAND CONT CA SOCRII AU PROPIA LOCUINTA.

SOTUL POATE VINDE DONATIA SI CAND?

TOT CEEA CE INVESTESC IN DONATIE EU CA SOTIE (W) BENEFICIEZ DE CEVA ? CAND SI CUM? SAU INVESTESC IN CASA SOCRILOR ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNSURI PUNCTATE.:frantic:

Cel mai recent răspuns: flori2 , utilizator 17:25, 6 Decembrie 2013
Casa e in proprietatea sotului dvs, e bun propriu al lui. Dvs aveti doar un drept de creanta pt investitiile pe care le faceti in ap.
Daca veti divorta, pe sot il actionati in judecata.

Socrii au dreptul sa locuiasca in ap pana la moarte.
Dvs stati cu acordul lor acolo.
Sotul poate vinde ce are, nuda proprietate, nu va gasi client care sa dea bani si sa stea in alta parte pana dupa decesul socrilor
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS GI-JANE2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat contract donatie glont glont Buna ,sa facut duplicat contract donatie pe un apartament la care mama sotiei a zis ca e definitiv acel apartament dar de de fapt in acel contract scrie asa ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)