avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi au confiscat masina :(.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi au confiscat masina :(.

Salutare.

Am si eu o problema cu masina care este inmatriculata in romania si am fost in spania iar acolo politia mi au confiscat masina ptr motivul ca am stat mai mult de 30 de zile .. si acum m a obliga sa iau numere provizorii si sa o inmatriculez in spania, eu am domiciliul in romania dar am si rezidenta in spania (mentionez ca nu stau in spania, am doar rezidenta din 2007 cand am fost in concediu). Ce sa fac sa imi pot recupera masina ?
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 15:06, 6 Aprilie 2009
Consultati legea spaniola specifica rezidentilor.
Incercati sa puneti intrebarea pe un forum al comunitatii romanesti din Spania.Precis veti primi raspuns mai repede si la obiect.:yes:
sunteti sigur ca acesta este motivul pentru care v-a fost confiscata masina in Spania. Sincer....nu stiu ce sa zic, care este legislatia spaniola, dar pot sa zic cu siguranta ca asa ceva nu se intampla in Italia. Am cunostinte care si-au inmatriculat masina in Romania si au plecat in Italia , fiind rezidenti acolo.....si nu au revenit in tara 10 luni...si nu au avut nici o problema. Si daca ne gandim bine, atat Italia , cat si Spania sunt tari membre UE. Chiar si Romania....iar la noi nu am auzit sa fie confiscate masini pe acest motiv....
Si in RO este obligatorie inmatricularea provizorie daca esti rezident si stai mai mult de 3 sau 6 luni. Posibil ca Spania sa aiba alte reglementari.
Asa cum v-au sfatuiti colegii cautati un forum al rezidentilor romani in Spania, totul tine de legislatia proprie.
2007_rozi a scris:

sunteti sigur ca acesta este motivul pentru care v-a fost confiscata masina in Spania. Sincer....nu stiu ce sa zic, care este legislatia spaniola, dar pot sa zic cu siguranta ca asa ceva nu se intampla in Italia. Am cunostinte care si-au inmatriculat masina in Romania si au plecat in Italia , fiind rezidenti acolo.....si nu au revenit in tara 10 luni...si nu au avut nici o problema. Si daca ne gandim bine, atat Italia , cat si Spania sunt tari membre UE. Chiar si Romania....iar la noi nu am auzit sa fie confiscate masini pe acest motiv....

Pot sa va spun ca gresiti si ca propuneti drept exemplu un comportament la limita legii. In italia Codul rutier la articolul 132 prevede ca cetatenii ue cu resedinta in italia mai veche de 1 an de zile sa-si inmatriculeze obligatoriu masina in italia. (procedura se numeste naturalizzazione). In caz contrar risca o amenda si sechestrarea autovehiculului.

Ceea ce multi romani fac, crezand ca economisesc banii de asigurare rca este sa treaca autovehiculul inmatriculat in romania pe numele unei rude care ramane in tara si sa faca o procura la notar cu care atesta dreptului de folosire al autovehiculului. Astfel circula in Italia cu numere romanesti si cu asigurari rca romanesti fiind rezidenti in italia de multi ani.

Reversul medaliei acestui comportament este ca orice amenda contestata pe loc trebuie platita cash, altfel masina este sechestrata. Apoi periodic masina trebuie sa fie revizionata in Romania. Nu mai vorbesc de despagubirile in caz de accident, totul fiind complicat de birocratia internationala.

Salutare.

Am si eu o problema cu masina care este inmatriculata in romania si am fost in spania iar acolo politia mi au confiscat masina ptr motivul ca am stat mai mult de 30 de zile .. si acum m a obliga sa iau numere provizorii si sa o inmatriculez in spania, eu am domiciliul in romania dar am si rezidenta in spania (mentionez ca nu stau in spania, am doar rezidenta din 2007 cand am fost in concediu). Ce sa fac sa imi pot recupera masina ?

In primul rand daca nu stati in Spania mergeti si cereti stergera rezidentei spaniole.
Apoi trebuie sa platiti taxa pentru ridicarea sechestrului de pe masina. Incercati sa recuperati masina aratand ca nu mai sunteti rezident spaniol.

In alternativa,ca sa nu renuntati la rezidenta spaniola, cred ca ar fi bine sa faceti o procura unei persoane care sa poata conduce masina pana inafara Spaniei.

Daca veti ramane rezident spaniol, tineti minte ca de cate ori sunteti in Spania sa nu conduceti masina proprietate personala inmatriculata in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia in ue si in afara ue cu numere de inmatriculare provizorii ines19_06 ines19_06 Buna seara! Sunt cetatean tunisian, student in Iasi cu rezidenta pana in 2013 in Romania. As vrea sa achizitionez un autovehicul din Romania fabricat in anul ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Confiscarea masinii in italia pompilia86 pompilia86 Buna ziua.fratele meu a fost prins cu peste 2 alcoolemie in Italia.avand in vedere legile din acea tara,masina ii va fi confiscata...intrebarea mea este:va fi ... (vezi toată discuția)