avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cheltuieli judiciare catre stat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cheltuieli judiciare catre stat

In aprilie 2013, am fost obligat sa platesc suma de 1000 lei amenda penala si 500 lei cheltuieli judiciare catre stat (asa scria in hotararea judecatoreasca de atunci), in urma unui accident auto din culpa pe care l-am provocat in 2012.Apoi a urmat latura civila-disjunsa din dosarul penal.Procesul s-a terminat in octombrie 2013, pe fond, cu drept de recurs ( intrucat soc de asig. trebuia sa plateasca toate daunele morale si materiale, inclusiv avocatii, a facut recurs impotriva mea, urmeaza recursul in ian 2014).Tot in octombrie 2013, cand procesul sa incheiat pe fond, am primit de la judecatorie o instiintare prin care trebuia sa platesc 1000 lei amenda penala si 100 lei cheltuieli judiciare catre stat. Imediat am platit 1100 lei. Azi (dec. 2013), am primit somatie de executare de la fisc ca a expirat termenul de plata si ca figurez cu 400 lei datorie, conform termenului limita ( nu scria niciun termen limita pe instiintarea de plata de la judecatorie trimisa acasa), ca pot depune contestatie in 15 zile.Ce sa fac?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ce inseamna urmatoarea solutie, data in recurs: bogdan-b bogdan-b \"Admite recursul penal formulat de inculpat, casează şi modifică hotărârea atacată în sensul că majorează cuantumul cheltuielilor de transport de la ... (vezi toată discuția)
Recurs laurentiuu laurentiuu Nefiind multumita de decizia instantei de fond(proces penal), societatea de asigurari(recurenta) a facut recurs impotriva tuturor (intimat - inculpat, intimat ... (vezi toată discuția)
Termen comunicare amenda penala laurentiuu laurentiuu In luna martie 2013, in urma unui accident auto, am primit o amenda penala, cu drept de recurs in 10 zile de la data pronuntarii.Nimeni nu a facut recurs, asa ... (vezi toată discuția)