In luna martie 2013, in urma unui accident auto, am primit o amenda penala, cu drept de recurs in 10 zile de la data pronuntarii.Nimeni nu a facut recurs, asa ca la sfarsitul lui martie 2013, urma sa se incheie latura penala, urmand apoi latura civila care continua si in prezent.Nu am primit pana acum hotararea acasa in plic, am fost si la fisc si nu apar cu nicio amenda.In cat timp imi va veni amenda?Am inteles ca trebuie platita in 3 luni de la ramanerea definitiva!!!!!
Va multumesc!!
Dupa ramanerea definitiva a sentintei penale, grefierul delegat la Biroul de Executari Penale trebuia sa faca adresa catre dvs. prin care sa va aduca la cunostinta ca trebuie sa achitati aceasta amenda. In acelasi timp trebuia facuta adresa catre Administratia Financiara sa va retina aceasta suma, precum si adresa catre dvs. sa va prezentati la grefierul sef al instantei in vederea achitarii cheltuielilor judiciare stabilite in sarcina dvs.Prevederile sunt de imediata aplicare.Revenirile se fac in 3 luni. Hotararea penala, daca ati fost prezent la dezbateri, nu se comunica asa ca nu aveti ce astepta acasa.
Sfatul meu este sa va prezentati la registratura judecatoriei care v-a condamnat si sa cereti informatii.
succes.
av.M.Hornea
Am fost la fisc si nu apare nimic, am fost si la judecatorie si am intrebat si mi-a zis sa astept hotararea acasa in original.Nu am primit nicio instiintare ca as avea de plata de la grefierul sef.Am fost prezent la toate infatisarile, amenda penala am aflat-o din ,,minuta" <portalul instantelor de judecata > de pe net.In rest nu am primit oficial nicio comunicare.
Dar cu permisul cum ramane?Se anuleaza? Am inteles ca trebuie sa ma prezint cu hotararea pentru anularea permisului sau pentru examenul auto.Va scrie in hotarare de permis?