La solutionarea dosarului meu scrie (pe situl Judecatoriei), "Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare". Solutionarea e din data de 10 Decembrie, dar eu inca nu am primit acasa nicio comunicare.
Am vrut sa o las balta si m-am prezentat la Politie cu permisul, sa il las la ei pentru 30 de zile, insa mi-au solicitat sentinta Definitiva. Tot ei mi-au spus ca trebuie sa primesc acasa comunicarea, apoi, dupa15 zile, sentinta definitiva si cu aceea sa ma duc la ei.
Intrebarea mea este: ce se intampla daca Posta Romana rataceste sentinta? Mentionez ca de-a lungul procesului nu am primit nicio citatie acasa. Cum pot afla care e data comunicarii si ce se intampla daca eu n-am primit sentinta si trebuia sa duc permisul la Politie si n-am facut-o?
Multumesc
Sentinta nu v-a fost comunicata pentru ca, probabil, nu a fost inca redactata.
In unele cazuri, de la pronuntarea sentintei si pana la redactarea efectiva, se scurge un interval de 20-40 zile. Luati in calcul si perioada sarbatorilor de iarna cand cei mai multi dintre grefieri au avut zile libere.
Cei de la Politie au procedat corect.
Daca v-ati hotarat sa nu mai atacati hotararea cu recurs, asteptati linistit acasa sa va parvina comunicarea hotararii si dupa alte 15 zile mergeti la sectia de politie si inaintati permisul. Nu uitati sa luati cu dvs hotararea si comunicarea cu stampilele Postei Romane.
Daca nu ati pirimit inca comunicarea, mergeti la serviciul Arhiva al judecatoriei unde se gaseste dosarul pe rol , studiati dosarul, si observati daca dovada comunicarii s-a intors, numai asa veti sti daca hotararea a fost comunicata. Cat despre citatii , nu ati primit pt ca ati fost prezent in sala la toate termenele de judecata si ati avut , in felul cesta termen in cunostiinta.
Desi am fost luna de luna la Arhiva sa verific starea dosarului si mi s-a aspus intotdeauna ca nu e redactata sentinta si sa astept acasa comunicarea, astazi am primit un raspuns diferit: sentinta e redactata si comunicata din 9 februarie!!!
Normal, dreptul la recurs a zburat pe apa sambetei, intrucat, va inchipuiti, n-am primit nicio comunicare acasa. Nu stiu ce merge mai prost: Justitia sau Posta Romana.
O doamna de acolo mi-a recomandat sa depun totusi recurs, rapid, prin posta, dar nu stiu daca mai am vreo sansa.
Poate cineva sa-mi dea vreun sfat, ce pot sa fac?
P.S. Ca sa nu mai luam in discutie si faptul ca in hotarare scrie "...sa analizeze legalitatea si temeinicia procesului verbal de contraventie, rezulta ca acesta se bucura de o prezumtie de legalitate si temeinicie, sarcina probei revenindu-i celui care il contesta". Adica, cu alte cutinte, pentru mine exista prezumtia de vinovatie, fiind roman sunt din nastere infractor si trebuie sa dovedesc ca nu sunt, ori de cate ori un politist se uita mai urat la mine...
Sentinta va va fi comunicata dupa redactarea acesteia de catre magistrat,iar de la data primirii la domiciliu a acesteia,incepe sa curga termenul de 15 zile pentru a uzita de calea legala de atac sau in cazul in care nu uzitati de aceasta sa depuneti in 15 zilede la ramenerea definitiva a acesteia, permisul la politie.
Orice interziere peste acest termen atrage adaugarea unei luni in plus la perioada initiala de suependare.