avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala, recuperare permis conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala, recuperare permis conducere

In urma unui proces penal, am primit o amenda penala.
Ce trebuie sa fac pentru a-mi obtine permisul de conducere?In hotarare nu scrie nimic de permis.Am avut dovada pe care am prelungit-o lunar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiuu , utilizator 23:36, 5 Iunie 2013
In urma hotararii de condamnare ramase definitive permisul se va anula.
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
Achitati amenda ( daca nu ati achitat-o ) si dupa un termen de 6 luni de la data achitarii ei, va puteti prezenta la exemane in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Am facut o copie a hotararii de la judecatorie (din dosar).Au trecut aproape 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii, am fost la fisc sa platesc si mi-au spus ca inca nu apar cu nicio amenda.Daca la fisc apar cu amenda dupa 1 an, nu inteleg de ce trebuie sa astept atat timp.Mi se pare normal sa treca 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii, nu de la achitarea amenzii!!??!!In termen de 3 luni trebuie depusa recipisa de plata la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere -amenda penala cosmin0686 cosmin0686 Sal. anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Amenda penală, dupa cat timp pot redobandi permisul? nix1212 nix1212 Condamnă pe inculpatul....x la: -3600 lei amendă penală (èchivalentul a 180 de zile amendă a cate 20 lei/zi) pt savarsirea infractiunii prev. De art. 336 ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)