avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

firmala care am lucrat ca agent de paza nu sa mai prezentat lalicitatie pt. continuarea activitati licitatia a fost castigata de alta firma care a angajat tot personalul iar contractul de munca afost desfacut cu art55 lit b fara a se da preaviz deoarece am benefeciat de legea76/2000 si am avut vechime de numai 11 luni mi se cer bani inapoi(3500)lei cu tote ca serviciul il efectuiez in continuare la acelasi loc de munca unde am fost ll prima firma ca si la adoua.:sorry:
Cel mai recent răspuns: carmen_pitesti , utilizator 17:55, 21 Aprilie 2009
Nu se intelege de ce anume ati beneficiat in baza legii 76 si ce reprezinta suma de 3500 lei. Cine va solicita sa dati acesti bani ?
la legea 76/200 am benefeciat de art. 75 sau 76 nu stiu exact care se refera la sccimbarea domiciliului si angajarea din somaj am achizitionat o locuinta ,am schimbat domiciliul ,respectv cartea de identitate,si am benefeciat de 3500 lei de la somaj, 7 salarii.AJOFM SUCEAVA cere bani inapoi pt.ca nu am avut 12 luni vechime la firma. Firma a fost de paza la ds suceava iar dupa licitatie am fost preluat de alta firma continuind activitatea incepand cu ziua urmatoare in acelasi loc de munca respectiv os iacobeni din ds suceava .Nuam nici o vina ca sau schimbat firmele la licitatie.vina apartine primei firme care a desfacut incoret contractul de munca;ART55 litb. Poate firma rectifica in carnetul de mun ca sau exixta alte solutii?
Daca CIM a incetat cu art.55b din Codul muncii (acordul partilor) inseamna ca ati facut dvs. cerere de incetare a CIM si atunci sunteti bun de plata. Trebuia sa lasati pe angajator sa va concedieze el, sa nu fie din motive care tin de dvs.
Din pacate aveti o vina in desfacerea CIM cu acordul partilor. Conform cererii adresate AJOFM v-ati angajat ca in termen de 12 luni sa nu aveti initiativa desfacerii CIM. Dvs, ati facut o cerere prin care ati solicitat desfacerea CIM prin acordul partilor.Angajatorul nu poate inceta CIM cf. art. 55 lit. b fara acordul dvs. In aceasta situatie trebuie sa inapoiati banii primiti de la AJOFM .
Modificarea articolului prin care inceteaza CIM nu este asa simpla, o concediere se face dupa o anumita procedura pe care in prezent angajatorul nu mai are posibilitatea sa o mai parcurga.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
adelaida_07, utilizator
Daca doriti o rectificare in carnetul de munca in ceea ce priveste temeiul legal al incetarii c.i.m., in acest sens, angajatorul trebuie sa emita o decizie de revocare a deciziei de incetare a c.i.m. si apoi sa emita o alta decizie de incetare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Conform contractului de munca, angajarea salariatului la o firma concurenta guritza25 guritza25 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata, am semnat un contract de munca in care se precizeaza la drepturile si obligatiile genelare ale ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta si confidentialitate distrib distrib firma la care sunt angajat si am clauza de neconcurenta si confidentialitate trebuie sa imi plateasca o suma lunara pentru aceste lucruri ? ? poate sa imi ... (vezi toată discuția)