avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cu stagiu grupa I si grupa II de munca.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cu stagiu grupa I si grupa II de munca.

Am în înțeles ca se vor recalcula pensiile pentru cei iesiti la pensie in anii 2011 si 2012, care au avut stagii in grupa I si grupa II de munca. Dar pentru cei care vor ieși in 2013 cum se va calcula pensia? Dupa care lege,titlu, articol?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:32, 8 Decembrie 2013
Astepati sa apara modificarea legii, sa vedem ce scrie in ea si apoi discutam despre ce va fi.
radubr a scris:

... Dar pentru cei care vor ieși in 2013 cum se va calcula pensia? Dupa care lege,titlu, articol?

Intrucat legea este in vigoare si mai sunt putine zile din anul 2013 eu nu inteleg intrebarea. Poate voiati sa ziceti 2014.

Nu , m-am referit la 2013! Pentru acest an, 2013, care este legea care se aplica pentru cei cu grupa de munca ?
Singura diferenta intre legea 19/2000 care s-a aplicat pana la 31/12/2010 si actuala lege 263/2010 care se aplica incepand cu 01/01/2011 in cea ce priveste grupele superioare,este reducerea varstei pentru cei care au lucrat in grupa I-a de munca.
Astfel,reducerea varstei pentru cei care au lucrat in grupa I-a de munca,este la fel ca si pentru cei care au lucrat in grupa II-a de munca.
Se asteapta o modificare in aceasta privinta.
O puteti urmari aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca stan.luchian stan.luchian sunt pensionat din 16.10.2000 la limita de virsta si vechime completa.Am lucrat 16 ani grupa 1,12 ani grupa 2 si 5 ani grupa 3.Odata cu legea unitara a ... (vezi toată discuția)
Vechime corespunzatoare grupei de munca ezamfir ezamfir Buna seara , ma numesc Elena , am 57 de ani si in urma cu un an am vrut sa-mi depun dosarul pentru pensionare. Mentionez ca am lucrat intre anii 27 sept ... (vezi toată discuția)
Aprobarea legii diferentelor de grupe 1&2 de pensie! popoviciandreea popoviciandreea Buna ziua am inteles ca s-a aprobat in Parlament Legea diferentei grupei 1-2 de pensie.Bunicul meu a iesit la pensie inainte de anul 2001 si are 29 de ani de ... (vezi toată discuția)