avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier fara vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier fara vatamare corporala

Buna ziua, Intrebarea mea este in felul urmator. Tatal meu sofer de taxi a calact doi minori in jur de 17 ani, seara pe trecerea de pietoni. NU l-a vazut din timp, baieti s-au speriat, dar din fericire nu au patit nimic. A venit politia si ne-au dus pe toti la urgente si baietii au intrat la dr de garda care a constatat ca nu au leziuni si ca sunt ok. De aceasta decizie tatal meu nu a primit nici o hartie , pe pv de comtraventie scrie ca FARA vatamari corporale. Acum intreberea este daca in cazul in care cei doi baieti se ``Trezesc`` si se gandesc hai sa jupuim taximetristuld e cateva milione ce pot sa ne face. Cat este termenul de planngere prealabila am vazut ca este 2 luni dar in cazul minorilor de la data cad parinti au aflat cine este faptuiorul.
Pot parinti sa ceara despagubiri sa zicem dupa accident si pana cat timp, daca pot sa aduca certificate medico legale posterior consulutului de la camera de garda de la urgente.
Cel mai recent răspuns: baloghjoe , utilizator 15:36, 7 Decembrie 2013
Interesant ca nu s-a intocmit lucrare penala avand in vedere ca a fost accident cu victime si mai ales ca sunt minori, si politia se poate sesiza din oficiu fara plangere, tatalui dvs nu i s-a retinut permisul?
Certificat medico-legal fireste ca pot sa aduca daca merg ulterior la IML, asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca si zile de ingrijiri medicale, oricum raspunderea penala intervine doar daca au peste 10 zile de ingrijiri medicale, despagubiri pot cere si in instanta civila
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Tatalui meu i s-a retinut permisul pe 30 zile, dar nu erau victime , deci este mentionat pe pv de contaraventi ca FARA vatmare corporala, si medicul de la urgente i-a consultat(deplasinduse si politita la uregente) si a zis cu nu au nici un fel de leziuni deci fara vatamare corporal. In cat timp pot daca politia nu se sesizeazaq din oficiu, in cat timp trebuie sa faca plagerea prealabila cei doi minori. Si in cat timp se curge termenul de prescriptie pentru un proces civil de despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni poparoxana poparoxana BUna ziua. Am un prieten care a lovit un baiat de 16 ani cu masina pe trecerea de pietoni.Imediat dupa accident l-a transportat la spital unde s-a constatat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)