avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina furata, aflata in custodie - vanduta!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina furata, aflata in custodie - vanduta!!

Buna seara!
Ma confrunt cu o problema destul de delicata!
Am achizitionat de curand un autoturism marca opel tigra , inmatriculata in ro. Masina A fost cumparata din Spania, cu acte in regula. A ajuns in Ro unde a fost vanduta altui cetatean ! Acesta a inmatriculat-o pe Braila iar dupa circa 5 luni s-a trezit cu politia la usa intrucat masina fusese data in consemn ca fiind furata!
A existat un proces intre vanzator si actualul cumparator .. Judecatoria dispunand
Neinceperea urmaririi penale in cazul cumparatorului din spania si " predarea definitiva a autoturismului marca opel tigra cu nr inmatriculare xxx si seria xxxxxx, impreuna cu cheia de contact si documentele originale, in custodia proprietarului de drept, G.E." ( am citat exact ce scrie in rezolutia data de judecatoria Braila! )
- acum intervine problema:
Am cumparat masina de la cel mentionat mai sus, masina cu certificat ok fara mentiunea ca e in custodie si ca figureaza furata)
Am trecut de RAR
Am platit taxele la fisc
Am incheiat polita de asigurare...
Si surpriza.. Cei de la inmatriculari mi-au retinut toate documentele intrucat masina inca e data in consemn! #-o
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ce e de facut?? Cei de la inmatriculari mi-au spus sa "incerc sa revin " peste 2 saptamani... Dvs. ce credeti ca ar trebui sa fac?? Masina sta in fata casei fara numere, nu o pot duce la sevice pt inlocuirea de antigel , etc!! Sunt in plop si plopul in aer! Va rog mult !! Ajutati-ma cu niste rapunsuri!!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
ContSters307670, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:13, 7 Decembrie 2013
Va confruntati cu situatie delicata
Mentiunile referitor la furturi auto se sterg din evidenta la interval de 10 ani
Succes in solutionaredar aveti mare dreptate cu plopul...
Da, este o situatie cam incalcita! Pe mine ma intereseaza 2 lucruri :
1. Cum pot intra in posesia documentelor( daca este posibil acest lucru cat timp masina se afla in custodie) sau in posesia banilor
2. De ce politia nu a specificat faptul ca masina se afla in custodie, oferindu-i vanzatorului oportunitatea de a instraina autoturismul!
1-Care documente ?
Pentru recuperare suma c/v auto,actiune in instanta impotriva vanzatorului
2-
De ce politia nu a specificat faptul ca masina se afla in custodie

Politia cunoaste ca auto este in consemn,dovada ca nu a permis sa o inmatriculati
Motivul...bagajul de activitate,dezinteres fata de cumparatori ,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat din germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. l-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez? DragosJam DragosJam Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)