avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie la cerere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie la cerere

Buna seara,
sint nascuta in luna iunie 1953, si angajata din noeimbrie 1970, doresc sa ies la pensie la cerere deoarece am o problema de sanatate dar as vrea sa stiu care este valoarea pensie.
Locuiesc in sectorul 2 si m-am adresata la casa de prensii din acest sector dar mi s-a raspuns ca nu au timp de asa ceva. Va rog sa ma ajutati si indrumati cum sa procedej si cui sa ma adresez pentru a afla care este suma cu care pot iesi la pensie in conditiile de mai sus.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 30 Iunie 2009
am 50 de ani si 17 ani pe cartea de munca....am dreptul la pensie la cerere??
123silvia a scris:

am 50 de ani si 17 ani pe cartea de munca....am dreptul la pensie la cerere??

Toate categoriile de pensie se acorda la cerere.

La varsta dvs. puteti beneficia de pensie de invaliditate, cu conditia realizarii unui anumit stagiu, in functie de varsta ivirii invaliditatii, sau indiferent de stagiul realizat, daca invaliditatea s-a ivit ca urmare a unui accident de munca, a unei boli profesionale, a tuberculozei, neoplaziilor, SIDA sau pe timpul indeplinirii stagiului militar.

De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la implinirea varstei de 60 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Buna ziua,

As avea si eu nevoie de ajutorul dvs, daca se poate.
Pentru o femeie nascuta in octombrie 1958, angajata la 17.09.1975 pana in prezent, avand 21 ani 4 luni 3 zile lucrati in conditii deosebite de munca, cand se poate pensiona anticipat partial?

Va multumesc.

O zi buna.

Raluca Niculescu

Dupa date pe care le-ati transmis, puteti beneficia de:

1. Pensie anticipata partiala incepand cu Octombrie 2013, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;
2. Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Aprilie 2014, respectiv la implinirea varstei de 55 ani si 6 luni.

Conditia este sa se mentina actuala Lege a pensiilor (legea 19/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata simon.liliana simon.liliana Sunt nascuta in anul 1957, am o perioada de cotizare de 32 de ani din care: - 9 ani si 6 luni lucrati la grupa I ; - 5 ani lucrati la grupa a II-a de ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie cami250786 cami250786 Buna ziua, Ma numesc Dumitru Eleonora am 52 ani si 6 luni ,am 31 ani in campul muncii la aceeasi institutie.De curand am suferit o interventie ... (vezi toată discuția)
întrebare legatã de pensia anticipatã ºi calculul ei claudiaramona claudiaramona bună seara!se pare că în continuare acest forum rămâne prietenul meu de nădejde.... revin pe acest forum de data aceasta cu o întrebare legată de ... (vezi toată discuția)