Incep prin a va saluta. ma confrunt cu o problema foarte grava de vreo 2 ani de cand am cumparat o masina... o sa incerc sa explic cat mai pe scurt si precis ...am cumparat o masina din ploiesti lasandu-ma vrajit de vorbele intermediarului. apoi am aflat ca era al 3-lea intermediar. Masina a fost la brasov (proprietar) care a vandut-o la un intermediar 1) la pitesti apoi intermediar asta a vandut-o la intermediar 2) la ploiesti apoi intermediar 2) la intermediar 3) tot la ploiesti si de la 3) a ajuns la mine. eu am luat masina si am vrut sa o inmatriculez si atunci am aflat ca imi trebuie fiscal de la absolut toti intermediarii..am aveam doar de la intermediar 2) fiscal. am cautat proprietarul la brasov si dupa nenumarate drumuri ploiesti-brasov ama flat ca era un caz de dubla impozitare atat la ploiesti cat si la bv ramasese la fiscal inca la proprietar. dupa un proces deschis sau ceva genul acesta s-a sters masina de la bv si a ramas doar la intermediarul 3) deci am fiscal de la proprietar de la intermediar 2 si poate poate zilele astea sa il obtin de la 3) ideea e ca cei de la ghiseul de acte mi-au spus ca imi trebuie si de la intermediar 1) dar acesta a tinut masina doar 2 zile nu a avut-o luata in evidenta a vandut-o la intermediar 2 direct cu fiscalul de la proprietar iar acesta a luat-o in evidenta cu fiscalul de la proprietar. mie de ce mai imi cer de la politie fiscal de la intermediar 1) daca acesta nu a luat-o in evidenta...este de negasit aceasta persoana si..nici nu cred ca e dispus sa imi elibereze certificat fiscal. cum pot inmatricula aceasta masina cat mai rapid si sigur fara sa imi respinga dosarul . care este calea legala? Va multumesc anticipat pentru ca aveti rabdarea necesara sa cititi toata povestea. stau la dispozitie cu orice raspuns .
masina nu pot sa spun ca este foarte scumpa undeva la 3200 de euro dar cand s-a facut rate de nevoi personale pentru a o cumpara... este greu... am incercat si la birou de acte mi s-a spus ca se poate doar sa o inscriu direct cu fiscalul de la proprietarul din carte si sa platesc eu impozitul din 2009 pana in prezent. ceea ce ma deranjeaza este ca intermediarul de a avut-o din 2010 pana acum cel de are si datorii si-o scoate de la el fara macar sa plateasca impozitul...nu stiu cum ar trebui sa se procedeze
1) - interesati-va cat ar fi impozitul ala de plata din 2009 pana acum (daca va ajuta primul proprietar)
2) - mergeti la samsarul 3 si ii explicati problema. Ori va da banii pentru impozitul din 2009 (de la primul proprietar), ori va elibereaza certificatul fiscal (care era datoria lui, treaba lui cum), ori sesizati (macar declarativ) conducerea fiscului si procuratura pentru ce s-a intamplat acolo (nu o sa ii convina pilei lui de la fisc asa ceva); ... sau platiti dvs impozitul din 2009 (interesati-va bine inainte, sa nu il platiti degeaba)
Va dati seama ca acum trageti si pentru neatentia dvs (ca sa nu ii spun altfel), deci cea mai mare parte de vina o aveti dvs, ca "daca noi nu ne pazim pielea, nu ne-o pazeste nimeni!"
m-am interesat cu tot cu penalitati ar fi undeva la 1500 ron de plata. eu cand am cumparat masina am fost tot la aceasta "pila" fara sa stiu si mi s-a spus de fata cu respectivul de la ghiseu ca a 2-a zi se elibereaza financiar ca este luata in evidenta direct cu fiscalul proprietarului. apoi dupa multe amanari si promisiuni sapaturi si drumuri batute am aflat cati samsari au fost inainte si cat de complicata este treaba cu financiarul. am vorbit cu intermediarul 3 si a zis ca pe el nu il mai intereseaza pentru ca el nu mai are masina la finante si mi-a inchis telefonul..
Atunci aveti 2 solutii:
1) platiti cei 1500 lei si o "rezolvati" cu primul proprietar, sau
2) faceti plangere la parchet (politie si sesizare la fisc), daca va tin nervii si bracinarii, si apoi va constituiti si parte civila si cereti daune de la amandoi (pila si samsar).
am sa platesc pana la urma dar am sa merg si la finainte in audienta sa explic sefului de acolo situatia cu pile si nelegiurile de se fac...chiar daca nu am sa rezolv mare lucru