avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Buna ziua,
mama mea a decedat in oct 2012 si am solicitat de la Casa de Pensii ajutorul de deces pe care l-am si primit, dansa fiind pensionara in momentul decesului.

Pot solicita angajatorului unde sunt salariata (la stat) ajutorul de deces conform Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 nr. 6/2013?

Cuantumul ajutorului de deces se stabileste, in conditiile legii, in cazul:
- asiguratului sau pensionarului, la 2.223 lei;
- unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, la 1.112 lei.

Cele doua se pt cumula? Daca da, conteaza ca a trecut un an si aproape doua luni de la decesul mamei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 8 Decembrie 2013
Nu se pot cumula
Nu mai puteti solicita de la angajator plata ajutorului de deces, intrucat l-ati primit o data.

Angajatorii pot acorda , daca au asa ceva reglementat in reg.intern , ccm aplicabil, un ajutor de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces pentru salariat Andreja Andreja Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Mama mea a decedat si era inca salariata. Am solicitat angajatorului ei ajutorul de deces ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mi-a decedat tatal si am dreptul conform CCM la un ajutor de deces de la serviciu. Casa de Pensii refuza sa-mi acorde ajutorul de deces (echiv. ... (vezi toată discuția)