avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deshumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deshumare

Am un decedat care a fost inhumat intr-un cavou al uni neam , cu acordul acestora , deoarece nu am avut facut cavoul nostru.Dupa un an am terminat cavoul si am obtinut aprobarea necesara de la Sanepid urmind ca in perioada rece sa-l mutam in noul cavou, in alt cimitir.As dori sa stiu daca proprietarii actualului cavou nu isi dau acordul sa imi iau decedatul sa il mut as putea avea impedimente , si daca DA ce as putea face pentru a duce la bun sfirsit aceasta situatie ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ostroveanumarin , utilizator 19:37, 9 Decembrie 2013
Manevra de deshumare-inhumare defunct de la un cimitir la altul implica consensul participantilor = rude defunct si proprietari ai celor 2 locuri de inhumare
Daca concesionarul locului unde se afla inhumat defunctul nu isi da acordul pentru procedura de deshumare,va veti confrunta cu situatia ca nu veti putea achita texele aferente si nu se va permite accesul la locul de inhumare
Este problema care se solutioneaza strict intre rude defunct si concesionar spatiu de inhumare
si care ar fi calea de rezolvare in acest caz , adica trebuie sa ii dau in judecata sa imi permita sa-mi iau mortul din cavoul lor ?? Cred ca nu ma pot obliga sau conditiona sa nu il iau , doar asa ca nu vor ei , sau sa obtina altceva in schimb .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci Parintele_75 Parintele_75 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce e de facut in speta urmatoare: bunicul meu a fost inmormantat in cavoul nepoatei sale, avand in vedere ca acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci Iohanna Iohanna Buna ziua, Numele meu este Ioana. Tatal meu este titular al unui act de concesiune pentru un loc de veci la Bellu. Tata a decedat acum 12 ani, iar acum mama ... (vezi toată discuția)