avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor incalzire studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor incalzire studenti

Am copilul student la zi pe locuri cu taxa si locuieste in gazda cu inca doi studenti la zi deoarece nu au prins loc in camin.
Are contract de inchiriere declarat la fisc, viza de flotant la adresa unde locuieste.
A depus dosar pentru ajutorul de incalzire si i-a fost respins cu motivul ca nu indeplineste conditiile prevazute de art.6 alin.1, lit.e din O.U.G.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, coroborat cu lit.D, pct.10 din adresa nr. 3536/12.11.2013, respectiv : "(...) studentul aflat in intretinerea parintilor nu indeplineste conditiile de acordare a ajutorului."
Sunt de acord ca este in intretinerea parintilor, dar nimeni nu i-a intrebat cati bani le pot da parintii si daca acei bani le sunt suficienti pentru toate cheltuielile.

In ce conditii ar butea beneficia de ajutorul pentru incalzirea locuintei tinand cont ca noi il ajutam cat putem, dar sustinerea unei "case" in plus nu ne este foarte la indemana atat noua cat si celorlalti parinti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 10 Decembrie 2013
aici gasiti rezolvarea problemei: [ link extern ]
multumesc!
Anul acesta a fost publicata, de Min. Muncii, adresa nr. 3536/12.11.2013 pe care o puteti vedea pe link-ul: [ link extern ] .
La lit.D, pct.10 este mentionat ca "(...) studentul aflat in intretinerea parintilor nu indeplineste conditiile de acordare a ajutorului."

Prin aceasta adresa au scos practic studentii de la persoane singure (deoarece nu locuiesc cu familia) si acestia, daca domiciliaza in alta parte, nu pot fi luati in calcul nici la domiciliu parintilor care sunt obligati, prin lege, sa sustina cheltuielile copiilor care urmeaza o forma de invatamant, pana la cel mult 26 ani ai acestuia.

La cine credeti ca ar trebui sa ne adresam pentru a primi un raspuns legat de "normalitatea" lucrurilor?

Va puteti adresa Ministerului Muncii si/sau Primariei.
M-am adresat Min. Muncii la adresele de e-mail relatiicupublicul@mmuncii.ro si dialogsocial@mmuncii.ro si la anps@prestatiisociale.ro si ajps_bv@yahoo.com (deoarece acolo locuieste copilul acum).
De la cei din urma am primit, sec, urmatorul raspuns: "Conform INSTRUCȚIUNILOR de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare
a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.920/2011, cu modificările și completările ulterioare, emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale si Persoanelor Varstnice, studentul aflat în întreținerea părinților nu îndeplinește condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzire."
Au fost cei din urma la care am trimis e-amil, dar au raspuns primii! Ceilati nu au avut timpul necesar sa raspunda, probabil!
Va trebui sa primiti raspuns de la autoritati, potrivit OG nr.27/2002, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire student Stadva Stadva Buna seara ! Fiul meu este student si locuieste singur in Constanta intr-un apartament aflat in proprietatea mea . Beneficiaza de vreun ajutor pentru ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume incasate necuvenit florinplaton florinplaton Care sunt actele normative care reglementeaza recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de ajutor pentru incalzirea locuientei inafara de OUG nr. 70/2011 ... (vezi toată discuția)