avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de revizuire - pe care cod?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de revizuire - pe care cod?

Am introdus o actiune in contencios administrativ pr vechiul cod de procedura la Curtea de apel. Pentru recurs dosarul a plecat la ICCJ. Intre timp a aparut noul cod de procedura si disarul a fost trimis inapoi la Curtea de apel pentru a judeca si recursul (conf. noului cod).
Vreau sa fac cerere de revizuire. Am inteles ca trebuie sa o depun la instanta a carei hotarare o atac.
Dupa care cod de procedura trebuie sa fac cererea de revizuire?
Mai trebuie sa indic instanta competenta sa o judece? daca da, care e? Curtea de apel sau ICCJ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
WEO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:39, 8 Decembrie 2013
Cererea de revizuire se depune la instanta a carei hotarare se ataca.
personal, mi se pare cidată speța relatată de d-voastră. Din ceea ce ni s-a spus la cursurile de procedură civilă, eu am tras concluzia că o speță care a inceput să fie judecată pe o anumită lege (codul vechi în acest caz), ea trebuie rezolvată pe această lege și nu pe legile care apar după.
WEO a scris:
Intre timp a aparut noul cod de procedura si disarul a fost trimis inapoi la Curtea de apel pentru a judeca si recursul (conf. noului cod).

Trimiterea dosarului la Curtea de Apel nu are legătură cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă. Dosarul dvs. s-a întors la Curtea de Apel datorită dispoziţiilor Legii nr. 2/2013, lege care a modificat competenţa în materia contenciosului administrativ.

WEO a scris:
Dupa care cod de procedura trebuie sa fac cererea de revizuire?

Cauza dvs. s-a judecat şi se va judeca până la final potrivit dispoziţiilor vechiului Cod de procedură civilă.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare, instanța competentã Showdown Showdown Buna ziua, Am o mare nelamurire. Poate ma ajutati sa inteleg. Sunt parte intr-un dosar a carei actiune a fost initiata in Oct 2011. In acet moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Daca dosarul este in recurs, cu prim termen dupa 1 septembrie, se aplica noul cod de procedura civila? HeniuV HeniuV Dosarul de contencios administrativ a fost judecat de Curtea de Apel (Primă instanţă) şi pârătul a făcut recurs, iar termenul de judecată a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire lawfull lawfull Buna ziua Situatie Cerere in contencios administrativ judecata in prima instanta de Curtea de Apel Hotararea data atacata cu recurs, neexistand apel, la ... (vezi toată discuția)