avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere preschimbat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere preschimbat

Buna seara,am din nou cateva intrebari care ma bantuie:D...fac un mic rezumat,dupa intreb......in 1999 am luat permisul cat.b,inainte de a expira(10 ani valabil),l-am preschimbat in Italia,unde de altfel sunt si rezident...intrebarea mea este...chiar daca am savarsit fapte privind abaterea de la regimul circulatiei,ce comporta anularea permisului de conducere pe teritoriul romaniei si anume conducere sub influenta bauturilor alcoholice,refuzul probelor biologice si conducere cu permisul suspendat,e posibil ca avand permis preschimbat in italia,deci italian,acesta sa nu-mi poata fii anulat de catrea autoritatile romane???ps.nu am primit nici o instintare scrisa sau verbala,cum k permisul este anulat sau suspendat...unde pot intreba???multumesc anticipat,seara buna!
Cel mai recent răspuns: sergiuconstantin , utilizator 19:46, 8 Decembrie 2013
Dupa solutionarea dosarului penal ce vi s-a deschis in urma savarsirii infractiunilor pe care dvs le-ati precizat, in hotararea judecatoreasca va cuprinde condamnarea, probabil cu suspendarea executarii. Ca urmare a condamnarii permisul de conducere va fi anulat. Autoritatile romane nu pot anula un permis eliberat de autoritatile din Italia. Hotararea judecatoreasca, dupa ce devine definitiva si irevocabila, va fi trimisa autoritatilor din Italia pentru punere in aplicare.
multumesc frumos...deci trebuie sa ma adresez autoritatilor italiene,ok... e posibil sa-mi fie innapoiat permisul,legea italiana prevazand doar o suspendare pentru un maxim de 1 an,avand o alcolemie de peste 0,80 pana la 1.5g in sange,deci pot conduce in italia...dar in romania?sunt obligat sa fac din nou examenul(chiar daca italienii i mi dau permisul):-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere preschimbat (italia) sergiuconstantin sergiuconstantin buna ziua...in 1999 am luat permisul cat.b,inainte de a expira(10 ani valabil),l-am preschimbat in Italia,unde de altfel sunt si rezident...intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pot redobândi permisul în italia, având în vedere ca a fost ... Cucos Florin Cucos Florin Pot redobândi permisul în italia,având în vedere ca a fost anulat în romania cu drept de redobândire după un an! ( care deja a trecut) Ținând cont că ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)