avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass din chirii la pensionari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass din chirii la pensionari

O pensionara si-a inchiriat apartamentul din 2006 pana in 04-2013!in la inceputul anului a primit o somatie de la cass precum are de platit o restanta de aproximativ 1000 de lei,reprezentand cotizarea la cass din instrainarea bunurilor.A platit aceasta suma.As dori sa stiu conform carei legi a fost obligata la plata acestei sume tanand cont ca ea are o pensie de 750 de lei?
Cel mai recent răspuns: Mihaflorica , utilizator 01:28, 8 Aprilie 2014
Contributia la fondul de sanatate pe care a trebuit sa o plateasca pensionara nu are nici o treaba cu pensia dumneaei, ci cu veniturile obtinute din chirii.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Adriana Sandu a scris:

Contributia la fondul de sanatate pe care a trebuit sa o plateasca pensionara nu are nici o treaba cu pensia dumneaei, ci cu veniturile obtinute din chirii.


Pai legea care spune ca trebuie platit CASS pe veniturile din chirii nu intra in vigoare la 01.01.2014?
Din 2006?
Sunt in aceeasi situatie!
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
edward_zone, utilizator
Incepand cu 1 ianuarie 2014, contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din chirii sau arenda vor trebui sa vireze catre bugetul de stat un impozit de 16% si contributia de asigurari sociale de sanatate, de 5,5% din baza lunara de calcul, indiferent de alte categorii de venit pe care le realizeaza.

Persoanele fizice care obtin venituri din chirii vor plati CAS
[ link extern ]
Problema pe larg:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc!
Se aplica si aici plafonul de 5 sal medii pe economiela calculul CASS aferent veniturilor din chirii+pensie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Cass pe venit din arenda agricola alcaz alcaz Buna ziua, Am 3 intrebari : 1.Daca sunt pensionar si mi se retine CASS din pensie, mi se va mai retine CASS de catre arendas pentru venitul din arenda? 2. ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)