avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas blocata la inscriere la master
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas blocata la inscriere la master

Buna ziua!
Fiica mea a primit pensie de urmas MIRA dupa decesul tatalui pana la inscrierea la master. In momentul in care am trimis documentele obisnuite anuale,pentru prelungirea acordarii pensiei ,cu adeverinta de la facultate din care reiese ca urmeaza cursurile de master la zi, nu am mai primit pensia de urmas (ultima luna de pensie fiind septembrie). Mentionez ca varsta fetei este de 22 ani. Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta poprire si,daca nu, ce trebuie sa facem pentru a o reprimi retroactiv. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 9 Decembrie 2013
Mergeti la casa de pensii sa aflati pe ce motiv s-a sistat pensia, poate e vreo greseala, apoi reveniti cu un mesaj.
1. Din Legea 263/2010 privimd sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

2. Asadar trebuie sa primeasca pensia de urmas in continuare.

3. Adresati-va casei sectoriale de pensii a MAI sa vedeti ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas auradany auradany Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate am 37 de ani si sunt studenta la Master anul doi.Pot beneficia de pensia de urmas in continuare daca mi se ... (vezi toată discuția)
Limitele pensiei de urmas Gabriela@27 Gabriela@27 Buna ziua! Sunt beneficiara a unei pensii de urmas in urma decesului tatalui meu. Sunt studenta in anul 1 la master si doresc sa stiu daca pot beneficia in ... (vezi toată discuția)