avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata incalzire locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata incalzire locuinta

In aceasta vara am dorit sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire R.D.E.T. Am completat dosarul cu toate cerintele R.A.D.E.T.-lui, inclusiv cumparare si montare centrala termica (era una dintre conditii) Am mers la Asociatia de Proprietari de unde am luat semnaturile necesare si declaratia presedintelui prin care certifica ca pe aceeasi scara exista un apartament debransat cu aviz R.A.D.E.T. din anul 2005, dar din neglizenta administratorului nu mai are PV de debransare. Dupa 30 zile de la depunerea dosarului, R.A.D.E.T-ul a trimis la Asociatie un aviz nefavorabil de debransare pe motiv ca la dosar nu am PV de o debransare anterioara anului 2007 si sa fiu pus la plata incalzirii locuintei. Am reusit sa iau legatura cu cel al carui apartament era debransat (fiind plecat din tara), mi l-a trimis si l-am depus la R.A.D.E.T, dar nu am primit inca niciun raspuns. Problema este ca eu m-am debransat de la sistemul de incalzire R.A.D.E.T ca sa nu mai platesc costurile enorme cu incalzirea si sa-mi folosesc centrala pe care o aveam cumparata si montata, dar nu scap de Asociatie ca-mi repartizeaza cheltuieli la incalzire ca asa a cerut R.A.D.E.T.-ul.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac legal pentru a scapa de plata incalzirii de care nu beneficiez? A venit un agent de la Primarie, a constatat deconectarea, dar nu am primit nici macar amenda ca m-am deconectat singur.
Cel mai recent răspuns: B_C-tin , utilizator 14:12, 9 Decembrie 2013
In parte hotararea furnizorului de utilitati este intemeiata si confirmata de dvs prin inexistenta acordului de debransare anterior anului 2007
Daca ati depus la furnizorul de utilitati dovada acordului de debransare,staruiti la nivelul conducerii acestuia sa analizeze dosarul dv,sa constate ca ti respectat procedura de debransare si sa comunice asociatieid e proprietari masurile necesare
Am depus la Asociatie un tabel, cf. art.25 (3), legea 230/2007, cu toti proprietarii de pe scara prin care erau de acord ca sa nu-mi repartizeze cheltuieli cu incalzirea. Acest demers nu era suficient ca sa nu mai platesc incalzirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli incalzire icarmi icarmi Sunt deconectata de la reteaua centralizata de termoficare, incalzirea in apartament fiind asigurata cu centrala proprie. Incalzirea in casa scarilor este ... (vezi toată discuția)