Am primit o instiintare de la finante in legatura cu faptul ca sunt obligat sa platesc pensiile pe anul 2013, desi eu nu realizez venit minim in acest an. Mi s-a spus ca aceasta calculare a pensiilor se raporteaza la veniturile din anul fiscal 2012 -an in care am realizat venit peste minim si am platit contributia la pensii integral.
Cer si eu un sfat si imi cer scuze pt exprimare..
Multumesc.
E o nebunie cu contributia asta la pensii, impozite etc. Platiti in 2013 cel putin cat ati platit in 2012, urmand ca in 2014 sa se compenseze. Eu asa stiu ca trebuie sa fac, tot ca PFA functionez.
In timpul anului trebuie sa platiti plati anticipate in contul contributiei la pensie iar anul urmator, cand depuneti declaratia 200 cu rezultatul exercitiului precedent, se va face regularizarea.
La inceputul anului, in ianuarie, trebuia sa depuneti declaratia 600 cu venitul asigurat, care in acest an nu putea fi mai mic de 778 lei lunar si rezulta o contributie lunara la pensie de 244 lei.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ideea e ca la inceputul anului am fost la biroul de consultanta de la finante si mi s-a spus ca daca am platit anul trecut 2012, anul inceperii activitatii, iar anul acesta nu realizez venit minim, sa nu ma mai inregistrez la plata pensiilor.