avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua! In cazul in care mama doreste schimbarea numelui copilului dupa divort din numele avut anterior divortului in numele avut in prezent dupa recasatorie,cum ar trebui sa procedeze? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:32, 13 Decembrie 2013
cand v0-ati recasaorit puteati solicta modificarea numelui. insemana ca nu ati solictat atunci. acum este tarziu.faceti totusi o intrebare la Primaria de care apartineti, poate reusiti pe cale administrativa
doamna doreste sa schimbe numele copilului, nu al dansei
al cui nume il poartea copilul in prezent? copilul are tata?
Si daca se va intampla sa divortati din nou ? Ce faceti, mai schimbati numele copilului inca o data ?
Copilul are numele lui taica-sau, e bine sa il lasati cu numele lui si sa-i lasati lui optiunea de a-l schimba cand va fi major.
Daca si copilul vrea, cereti acordul tatalui daca e in viata si incercati pe cale administrativa.
Procedura si acte necesare, aveti in link.

[ link extern ]
Sigur ca fiecare caz e diferit si noi nu stim ce vrea copilul absolut deloc. Totusi, doar dorinta mamei e insuficienta, spun eu si poate crea traume si sentimente de abandon pe termen lung o rupere totala de unul dintre parinti.
Inca odata, depinde de situatie, nu sunt in masura sa spun ca aceasta se aplica in cazul dv. Sunt cazuri cand chiar e recomandata aceasta schimbare de nume pentru copil. Dar asta se cantareste de la caz la caz, in functie de imprejurari.
Totusi, de ce nu ati schimbat numele imediat dupa divort in numele dv. sau chiar in procedura de divort, daca a fost prin instanta, puteati solicita si asta. Era mai simplu pentru dv. si mai corect pentru copil.
Legatura copilului, biologic vorbind, cu persoana cu care dv. sunteti casatorita, nu prea exista si nu vad de ce copilul sa ia numele unei persoane cu care nu are legaturi de sange. Logica numelui e tocmai reflectarea acestor legaturi genetice, intr-o confirmare legala cumva a intelepciunii populare conform careia sangele apa nu se face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea de nume cristina1112 cristina1112 Buna ziua, am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume copilului Wolf78 Wolf78 as dori tare mult sa stiu cate sanse am sa pot schimba numele si prenumele copilului meu de familie..eu sunt divortata de 14 ani si dupa divort eu ca mama am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor lili5 lili5 Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al ... (vezi toată discuția)