avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea de nume

Buna ziua,

am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de familie ca noi.
Care este procedura legala pentru acest lucru?
Mentionez ca in urma divortului custodia este a mea.

Multumesc.
Doamna, fetita dvs are un tata, si o identitate! Nu e normal sa le schimbati. Ce va spune copilul cand va creste? Ce explicatii ii veti da pentru schimbarea numelui, inclusiv in catalog? Ce va intelege copilul ca i se schimba numele?
Buna ziua,
Daca divortati si va recasatoriti de 7 ori de atatea ori vreti sa schimbati si numele copilului?
Copilul are TATA. Copilul poarta numele tatalui natural conform legii, nu al sotului/sotilor mamei.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
ii puteti schimba numele pe cale administrativa, procedura si acte necesare, gasiti in link.
[ link extern ]
Aveti nevoie de un motiv intemeiat si de acordul tatalui, daca tatal nu e de acord, poate hotari Autoritatea Tutelara sau in final, instanta.
Ar trebui sa lasati copilul sa hotarasca si asta cand va fi mai mare, sa stie ce vrea.
Daca veti divorta de sot, copilul va ramane cu acest nume, ar trebui sa stiti si asta.

Buna dimineata,

multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.Tin sa mentionez ca "tata" este doar in certificat, nu are nici cea mai mica implicare, se vad sau vorbesc o data pe an si nu plateste pensie alimentara.

Multumesc!
E necesar acordul tatalui, motiv este.
E necesar totusi ca acel tata sa isi asume raspunderea pentru copilul lui, sa plateasca pensie, sa il vada...
Copilul ce spune? Are 7 ani, va simti schimbarea numelui, nu va trece neobservat. V-as sugera si un psiholog care sa il consilieze pe copil, sa discute cu dv. ca sa verificati daca impactul asupra copilului ar fi unul pozitiv sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)