avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de recuperare

Buna ziua.Va rog din suflet sa-mi dati un sfat .In 2004 am incheiat un contract cu orange.In 2006 din varii motive nu am mai putut achita o factura de 120 ron,asa imi amintesc.Am primit de la o firma de telefonie fel de fel de somatii pt o suma de 3 ori mai mare.In 2007 am achitat o parte si de atunci nu am mai putut sa fac fata.mereu crestea suma si somatii peste somatii. De 4 ani sunt in alta localitate ,am alt nume ,m-am casatorit si ma bombardeaza cu somatii pe adresa veche,pe numele vechi.Azi am primit o notificare prealabila a inceperii executarii silite.Mentionez ca corespodenta ajunge la servici ,eu locuind in alta localitate.Va intreb: nu s-a prescris datoria mea?Executarea silita se poate face si fara o hotarare judecatoreasca? Ce ma sfatuiti sa fac?Ma atentioneaza ca vor executa depozite,salariu etc Acum debitul este de 1126.35 ron.Va MULTUMESC.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 12 Decembrie 2013
buna ziua,

daca nu ati platit de peste 3 ani si nu v-au dat deja in judecata, creanta lor este prescrisa.
Creanta lor este prescrisa daca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata facuta catre ei.

Cel mai bine este sa ii lasati in pace sa se zbata, inteleg ca nu va adreseaza somatiile pe adresa corecta si nici pe numele corect.

In caz ca va popresc ceva sume de bani aveti la dispozitie contestatia la executare prin care sa invocati prescriptia.
~ Conținut șters la cerere ~
Trimiterea repetata a somatiilor fara confirmare de primire si apeluri telefonice repetate fara raspuns nu intrerup termenul de prescriptie. este nevoie de efectuarea unei plati pentru a fi intrerupta prescriptia.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Azi am primit o notificare prealabila a inceperii executarii silitenn


E fara suport legal, intai ar trebui sa va actioneze in judecata pt a obtine un titlu executoriu, abia apoi poate fi vb de executare silita. Pt ca sunt si ei constienti ca dreptul lor e prescris, nu va vor actiona in instanta, nu ii mai luati in seama.
Nu se va ajunge la executare ca sa vorbim de contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua marianaafrem marianaafrem Am facut un contract cu o firma de telefonie in data de 02-06-2014 pe o perioada de 2 ani si am platit doar 3 facturi (adica 3 luni) . Azi 15-01-2019 am primit ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanță daniela maria anton daniela maria anton Bună ziua.va rog sa ma ajutați cu un sfat.in 2010 am avut un card de credit si o extindere la banca transilvania.in 2015 banca a predat creanță către eos ... (vezi toată discuția)