Buna ziua.
Am si eu o nelamurire cu privire la indemnizatia pt. cresterea copilului.Din 20 nov. sunt in somaj timp de 9 luni si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,pana sa intru in somaj am fost in CIC 1,dar intre CIC 1 si somaj nu am continuitate timp de aproape 3 luni adica:
20 iulie 2011-20 iulie 2013- CIC1
21 iulie2013-20 aug 2013- preaviz
21 aug-19 nov- lipsa
20 nov2013- 19 aug 2014 somaj
Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie in conditiile acestea?
1. Ati intarziat cam mult pana v-ati inregistrat la Agentia de Somaj dupa ce ati fost concediata.
2. Depinde care este data prezumata a nasterii copilului.
3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
4. Daca veti naste cel mai devreme in luna octombrie 2014, cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt noiembrie 2013 - octombrie 2014 si va incadrati in conditiile prevaute de lege.
5. Daca veti naste in luna septembrie 2014, sau mai devreme, nu aveti cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Da am intarziat ,dar nu din vina mea,dar acum nu mai conteaza cine e vinovat.Am inteles ca de la 1 ian 2014 trebuie sa cotizezi 12 luni din 24 pt a beneficia de indemnizatie ,la fel cum este si la somaj.Este adevarat?