Studiile efectuate sunt publice.
O parte dintre ele (circa 1800) efectuate intre 1990-2012 se gasesc pe
[ link extern ] .
Pe de alta parte exista si alte studii care nu au reusit sa reproduca aceste efecte. Lumea stiintifica e impartita in doua tabere.
Consider puerile abordarile de tipul: "Eu am lucrat ca operator radio timp de 40 de ani si nu am patit nimic" sau cealalta: "Pisica a facut cancer de cand a aparut la distanta de 1 km o antena GSM".
OMS-ul sustine ca nu exista "suficiente" dovezi pentru a concluziona ca aceste campuri electromagnetice de radiofrecventa, la intensitatea lor actuala, sunt daunatoare, insa, in acelasi timp, nimeni nu poate demonstra ca sunt sigure si inofensive.
Atat timp cat nu se poate demonstra inofensivitatea lor, consider ca este firesc sa existe semne de intrebare, ingrijorari si aplicarea unor masuri de precautie. Face parte din spiritul de conservare al fiintei umane. Referinta suprema este natura.
Pe scurt: consider ca nu trebuie sa asteptam inca 30 de ani dovezi "suficiente" pentru a lua masuri, ci fiecare trebuie sa avem grija de noi si sa luam masurile corespunzatoare gradului nostru de preocupare in ceea ce priveste propria stare de sanatate. Daca nu o facem noi, nu o va face nimeni pentru noi.