avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, azi in parlament se voteaza legea gratierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, azi in parlament se voteaza legea gratierii

Am vazut la televizor ca astazi legea gratierii intra pe masa parlamentului pentru votare si inca ceva sa zis ca parlamentarii ar dori promulgarea acestei legi deoarece sunt obligati de CEDO. Ce spuneti exista sanse sa se promulge??
Cel mai recent răspuns: cosminaa , utilizator 08:28, 12 Decembrie 2013
S-a retras de pe ordinea de zi. Sanse sa o promulge presedintele nu prea par sa fie, dar sa treaca, in Parlament, se pare ca sunt.
Este adevarat ca presedintele poate sa o retrimita in parlament o singura data, dupa care a doua oara e obligat sa o promulge?
adica acum ar fi obligat sa o promulge daca trece de votul parlamentarilor???
Daca trece de votul parlamentarilor poate sa o retrimita inapoi in parlament.
Dar mi se pare ca o singura data. A doua oara e obligat de constitutie sa o promulge. Poate ne confirma si un avocat daca e adevarat ca a doua oara e obligat sa o promulge.
asteptam si noi un raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege darea in plata mirelaavo mirelaavo in cat timp urmeaza sa semneze presedintele legea darii in plata? (vezi toată discuția)
Putem interveni la presedintele romaniei sa nu promulge o lege? Adriantot Adriantot Avand in vedere ca a trecut de Camera Deputatilor si este trimisa la Presedinte \"LEGEA pentru modificarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, ... (vezi toată discuția)
Legea amnistiei si gratierii, se mai voteaza la 1 februarie? carmenalecu carmenalecu Se mai stie ceva despre legea amnistiei si gratierii care se spunea ca va fi votata azi, 1 feb 2014? (vezi toată discuția)