avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de moºtenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de moºtenitor

În anul 1998 printr-o sentinţă civila am primit 20 % din valoarea actiunilor la SC Agroindustriala(fost IAS), masa succesorală fiind suprafata de 8,25 ha în actiuni.Suprafata de 8,25 ha avea o valoare , conform Deciziei eliberate de Prefectura.
În anul 2001 pe numele defunctei, pentru cele 8,25 ha a fost emis titlul de proprietate.
Sunt 4 mostenitori cu cote de 20%,25%,30% si 25%.
Cum pot sa transform cota de 20 % în suprafata de teren cu o cheltuiala cât mai mică şi fara participarea celor 3 mostenitori care nu sunt interesaţi.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:01, 11 Decembrie 2013
Am vorbit cu ei.Nu sunt interesati.
Ce trebuie sa fac pentru a-i notifica ?
Faceti o notificare, dv. sau un avocat, ii amenintati cu urmarile legale ale dezinteresului lor si o expediati. Le dati termen, asteptati.
Ar trebui sa inteleaga.
Vă mulţumesc pentru sfaturi.
Am discutat cu un notar si mi-a spus ca se poate elibera un certificat de mostenitor pe baza sentintei civile, şi ca suprafetele pot fi determinate în functie de procentul fiecaruia din aceasta(sentinta).
Mai multe nu ma de unde sa va spun, eu nu am vazut actele.
Nu stiu ce are sentinta agatat de ea, poate vreun raport de expertiza omologat, eu umblu pe intuneric aici, nu stiu nici despre ce actiuni si pamant vorbim...
Rezolvati cu notarul daca v-a spus ca se poate, el macar a vazut niste hartii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare mostenire mya69 mya69 Buna ziua, In 1998 a decedat tatal meu si am facut succesiunea dupa dansul (eu si fratele meu am renuntat in favoarea mamei) pentru tot ce avea in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Justitiarul711 Justitiarul711 Suntem 4 frati.Am mostenit de la parinti 4 ha de teren arabil. In certificatul de mostenitor , notarul nu a facut referire la faptul ca fiecare primeste1 ha de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Adiduru Adiduru Buna seara in anul 2001 bunicul meu a vandut o suprafata de teren arabil de 9,04 ha . Acesta a inputernicit doua persoane fizice sa se ocupe de vanzare , sa ... (vezi toată discuția)