avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Buna ziua !
Tatal meu are varsta de 48 de ani si are lucrati 20 de ani in minerit dintre care 10 ani subteran. Are vreo sansa sa iasa la pensie ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:54, 11 Decembrie 2013
Se va putea pensiona la varsta de 52 de ani, adica in 2017!
Daca toti cei 20 de ani erau in subteran in procent de cel putin 50% din timpul normal de munca,acum era pensionar la limita de varsta.
65-20=45 de ani.

Din cele postate resiese ca are doar 25 de ani de stagiu.
20+5 perioada suplimentara(satgiu aferent).
In aceste conditii,limita de varsta la 65 de ani.
Pentru a beneficia de o reducere cu 5 ani,din cei 65,trebuie sa indeplineasca conditia stagiului complet,de 35 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta dorinporumb dorinporumb am lucrat an subteran 17 ani si o luna dupa care an 2005 s-a anchis mina si am ramas cu ordonanta am beneficiat de salarii compensatorii si somaj peste 2 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta, gr. 1 de munca netu_ologu netu_ologu Buna ziua. Care este limita de varsta si stagiul complet de cotizare pt. cei care au lucrat 24 de ani in gr. 1, ( conditii deosebite... adica minerit )? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Barbat ,nascut in 03.1957 ,vechime in gr. I de munca pr.100%( domeniul de activitate : minerit) cand se poate pensiona? (vezi toată discuția)